Velikom štrudlom od jabuka najavljen Gastro Turopolja

Velikom štrudlom od jabuka koju su pripremile kuharice velikogoričkih dječjih vrtića, najavljen je 12. Gastro Turopolja. Besplatnu štrudlu Velikogoričani su mogli degustirati na Tržnom centru, uživajući ujedno u kulturnom programu kojeg su izveli mladi folkloraši.

strudla-velika-gorica

Brojnim Velikogoričanima na Tržnom centru pridružili su se i gradonačelnik Dražen Barišić, njegov zamjenik Stjepan Kos, kao i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović.

Ovogodišnji Gastro će trajati mjesec dana, a podijeljen je na nekoliko tematskih ciklusa. Narednih dana sve će biti u znaku jabuka; sve do 18. listopada slastičarnice i restorani koji su uključeni u manifestaciju u ponudi će imati deserte s jabukama.

Restorani će potom od 21. do 26.listopada gostima ponuditi posebnu ponudu; dva jelovnika sa tri slijeda, po izuzetno povoljnim cijenama – od 35 do najviše 100 kuna.

Velika završnica je Gastro izložba, odnosno Veliki turopoljski ručak koji će i ove godine biti na prostoru kod Muzeja Turopolja. Velikogorički ugostitelji će ponuditi jela koja najbolje prezentiraju ponudu restorana, te po jedno nacionalno jelo zemalja Europske unije.

U sklopu ovog festivala hrane posjetitelji će moći vidjeti i raznovrsnu ponudu goričkih obrtnika, kušati kvalitetna vina uzgojena u Vukomeričkim Goricama, sve to uz nastup tamburaša i kulturno umjetničkih društava.

Izvor: Gorica.hr