Velikogorička obilaznica pušta se u promet u četvrtak u 18 sati

cestaVelikogorička obilaznica dobila je uporabnu dozvolu i bit će puštena u promet u četvrtak u 18 sati, potvrdila je Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta za Kronike VG, a kako prenosi Večernji list. “ Konvertiranu uporabnu dozvolu dobili smo danas putem pošte. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dozvolu je izdalo s jučerašnjim danom“ kaže Pajić.

Svečanog otvorenja neće biti. Cesta je nakratko bila otvorena za proslave ulaska Hrvatske u EU, a od tada je zjapila prazna.

„II. faza obilaznice Velike Gorice zasigurno će omogućiti bolju prometnu povezanost ne samo Velike Gorice, nego i Siska i Petrinje sa Zagrebom, te na taj način ujedno i poboljšati kvalitetu života stanovništva te sigurnost prometovanja“, priopćili su iz Hrvatskih cesta.

Druga je faza počela 5. listopada, a radove je izvodila udruga izvoditelja Strabag i Viadukt, dok je radove na instalacijama izvodila tvrtka Dalekovod. Građevinski radovi bili su dovršeni u lipnju, dok su radovi na instalacijama dovršeni početkom srpnja 2013. godine. Ugovoreni iznos građevinskih radova iznosi 106.667.042,33 kn bez PDV-a.

„Nakon dovršetka svih radova u srpnju ove godine, Hrvatske ceste uputile su zahtjev tijelu državne uprave koje je izdalo građevinsku dozvolu (Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja), a koje je u predviđenom roku sukladno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji osnovalo povjerenstvo za tehnički pregled izvedenih radova. Dana 3. rujna ove godine povjerenstvo za tehnički pregled izvedenih radova počelo je sa svojim radom“, kažu iz Hrvatskih cesta.