VELIKI POSAO NA TUŠKANCU: Premješta se magistralni vodovod, radovi moraju biti gotovi do 1. rujna

Tuškanac, radovi, Milan Bandić
Foto: Zagreb.hr

Na križanju Ulice Vladimira Nazora i Ulice Tuškanac, danas su, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića započeli radovi na izmiještanju magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda u ulicama Tuškanac i Jabukovac.

Prema riječima pomoćnika direktorice Vodoopskrbe i odvodnje za tehničke poslove Saše Bruva, postojeći magistralni vodoopskrbni cjevovod prolazi preko dijela privatnih parcela istočno od Ulice Tuškanac i transportira vodu do vodospreme sjeveroistočno od zone zahvata.

Radi uvjeta održavanja i kontrole kvalitete vode u magistralnom vodoopskrbnom cjevovodu nužno je njegovo izmještanje u koridor prometnica.

Trasa cjevovoda položit će se u javno prometnoj površini, a duljina zahvata iznosi 478,68 m.

Vrijednost radova je nešto manje od 2,6 milijuna kuna bez PDV-a.

“Iako je rok za izvođenje radova tri mjeseca, molim izvođače radova i nadzor da se ovo završi do 1. rujna kako bi mještani mogli što ranije normalno funkcionirati”, dodao je na kraju gradonačelnik.

Naime, ako bi se radovi odvijali i nakon roka koji je zadao Bandić, tj. nakon početka školske godine, žitelji ovog dijela grada suočili bi se s velikim poteškoćama, u prvom redu onima koje se tiču odvijanja prometa.