VELIKA TUGA: Fakultet hrvatskih studija proglasio sedmodnevnu žalost zbog smrti dvojice studenata

Foto: Fakulteta hrvatskih studija

Povodom tragičnoga stradanja Nikole Michaela Sušca i Jerka Kučića, studenata Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, na Fakultetu je od petka 18. ožujka 2022. proglašena sedmodnevna žalost koja će potrajati do četvrtka 24. ožujka u 11 sati.

Kako je objavljeno na stranici fakulteta, nju označava crni stijeg nad ulazom u glavnu zgradu Fakulteta. Tijekom dana žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe.

Dekan zahvaljuje svima koji su preko društvenih mreža i na druge načine izrazili sućut obiteljima i fakultetskoj zajednici.

Od ponedjeljka 21. ožujka ujutro u predvorju Knjižnice Fakulteta hrvatskih studija otvorena je Knjiga žalosti. Njezine kopije bit će naknadno predane obiteljima naših poginulih studenata.

Pripadnici fakultetske zajednice mogu u spomen na poginule kolege paliti lampaše i svijeće na okruglom betonskom podiju i ispred njega na poljani (parkiralištu) iza glavne zgrade Fakulteta.

Ispraćaj Jerka Kučića bit će na zagrebačkom Krematoriju u srijedu 23. ožujka u 10.40, a polaganje urne naknadno u Komiži.

Sprovod Nikole Michaela Sušca bit će na groblju Sv. Petra u Novom Mjestu kraj Sv. Ivana Zeline također u srijedu 23. ožujka u 13.30.

Fakultetska će se zajednica od svojih neprežaljenih članova oprostiti komemoracijom na poljani iza glavne zgrade Fakulteta (između dvorane Zagreb i Knjižnice) u četvrtak 24. ožujka u 10 sati (u slučaju lošega vremena u dvorani Zagreb), uz sudjelovanje rodbine, studenata i nastavnika poginulih studenata, rektora i dekana s Kampusa Borongaj. Na komemoraciju su osobito pozvani studenti koji su 2019. i 2021. upisali filozofiju i kulturu, te naraštaj koji je 2019. upisao povijest i koji je 2021. upisao kroatologiju.