Velika operna zvijezda Lana Kos gostuje u Art Caffeu

Lana Kos
Foto: Unimedia

Velika operna zvijezda Lane Kosu gostuje u emisiji Art Caffe kod Borisa Homovca koja se na Z1 televiziji prikazuje u četvrtak u 18.30 i subotu 23.00 sata, a nakon toga i na svim drugim partnerskim tv postajama: Tv Jadran, RTV HB, Tv Šibenik, SBTV, Vinkovačka plava tv, Prigostka tv i Trend tv.

Emisiju možete pogledati i na Youtube kanalu Art Caffe https://youtu.be/zz2x-RH2ZGg.

Najtraženija hrvatska operna diva na svjetskim pozornicama, sopranistica i prvakinja Opere HNK, gostuje kod Borisa Homovca i prisjeća se mnogih detalja iz bogate biografije: glazbenih početaka u Varaždinu, prvog nastupa na pozornici HNK u Mozartovoj “Kraljici noći”, susreta s maestrom Kranjčevićem i prijateljstva s divom Ružom Pospiš Baldani.

Kroz trnje do zvijezda tekao je njezin profesionalni put, koji je nakon debija u veronskoj Areni krenuo nastupima po najznačajnijim opernim kućama diljem svijeta.

Progovara o samohranom majčinstvu, partnerstvu i ljubavi s Gianom Carlom del Monacom, unatoč razlici od 40 godina, životu po aerodromima i skupim hotelima, susretima s opernim fanovima, od Kine do Europe, zašto je prihvatila poziv Dubravke Vrgoč za angažman u zagrebačkoj Operi, kako se nosi sa životnim izazovima tijekom pandemije i kakvi je izazovi u karijeri tek očekuju.