VELIKA GORICA – GRAD ZRAKOPLOVSTVA: U subotu veliki aeromiting, sudjeluju i ‘Krila Oluje’!

Velika Gorica - Grad zrakoplovstva
Foto: Press

Grad Velika Gorica kao organizator, uz Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i domaćina Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica kao suorganizatore, u subotu, 19. svibnja pripremaju Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici – aeromiting pod nazivom AIRVG2018.

Zrakoplovni dan za cilj ima promociju zrakoplovstva u Hrvatskoj i Velike Gorice kao “Grada zrakoplovstva” te se u sklopu AIRVG-a predstavljaju i potpisnici Povelje prijateljstva projekta “Velika Gorica – Grad zrakoplovstva” koji čine okosnicu sustava zračnog prometa u Hrvatskoj, objavljeno je u službenom priopćenju.

Krila Oluje
Foto: Press

Posjetitelje na velikogoričkom aeromitingu AIRVG2018 očekuje zanimljiv letački i izložbeni program zrakoplova. Letački program započinje u 14 sati s preletom zrakoplova MiG-21 UMD, a njegovo zatvaranje u 17:30 sati započinje polusatnim programom Akro grupe “Krila Oluje“.

Između toga posjetitelji će moći vidjeti 15 različitih letačkih programa s 30-tak zrakoplova. Ništa manje neće biti zanimljivo niti na zemlji gdje će se predstaviti 30-tak zrakoplova – od onih starijih preko 50 godina do najnovijih letjelica.

Posebnost ovoga događaja je što Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica za građane otvara vrata svojih hangara koji će moći zaviriti u svijet održavanja zrakoplova te se upoznati s radom na protupožarnim zrakoplovima Canadair CL-415 i Air Tractor AT-802 te helikopterom Mi-171Sh.

AIRVG2018 održava se 19. svibnja 2018.g. na prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra Velika Gorica u vremenu od 11 do 20 sati, a ulaz i parkiranje za sve posjetitelje su besplatni. Ujedno je i organizirana besplatna autobusna linija koja će unutar gradskog središta Velike Gorice prevoziti građane na ovo zrakoplovno događanje.

Više informacija o događaju pratite na web stranici www.gradzrakoplovstva.hr te na Facebook stranici Velika Gorica – Grad zrakoplovstva.

Velika Gorica - Grad zrakoplovstva
Foto: Press

“Povelju prijateljstva” Grada Velike Gorice i subjekata iz zrakoplovnih djelatnosti koji djeluju na području Velike Gorice 5. srpnja 2016.g. potpisali su Međunarodna zračna luka Zagreb, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Zračna luka Zagreb, Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica, Croatia Airlines, Trade Air, Zrakoplovno-tehnička škola “Rudolf Perešin”, Veleučilište Velika Gorica, Aeroklub Velika Gorica i Turistička zajednica Velike Gorice, a naknadno i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.