Velika Gorica dobila prvi sportski objekt nakon Univerzijade 1987.

Nove sportska trenažna dvorana u Velikoj Gorici jučer je otvorila svoja vrata velikogoričkim sportašima, ali i svim Velikogoričanima. Velika Gorica dobila je prvi sportski objekt izgrađen u gradu od Univerzijade 1987. godine, ujedno prvi gradski objekt izgrađen u 17 godina koliko Velika Gorica ima status grada.

v-gorica-sportska-dvorana

Članovi velikogoričkih sportskih društava jučer imali priliku pokazati svoje vještine, te isprobati novu dvoranu.

U skopu cijelog objekta, postoje zapravo dvije sportske dvorane. Velika dvorana u prizemlju za rukomet, košarku, odbojku, koja ima i teleskopske tribine za tristotinjak gledatelja. U prizemlju se nalazi i osam svlačionica.

Na katu je dvoetažna dvorana za borilačke sportove, stolni tenis, badminton i ples. Izgrađena je i posebna etaža na kojoj će biti smješten boksački ring. Na katu se nalazi i veliki prostor za teretanu, te uredski prostori za Zajednicu sportskih udruga.

U dvoranu je ugrađen i lift za osobe sa invaliditetom.

Sa velikgoričkom djecom, njihovim roditeljima i sportskim djelatnicima jučer su se družili gradonačelnik Dražen Barišić i njegovi zamjenici Stjepan Kos i Ervin Kolarec.

“Izuzetno sam ponosan i sretan što danas novu dvoranu predajemo našoj djeci, našim sportašima. Puno je talenata u našim sportskim društvima koji će sada moći u potpunosti razviti svoje potencijale. Uvjeren sam kako će ovaj novi dom velikogoričkih sportaša postati mjesto na kojem će izrastati budući prvaci, pa i olimpijski pobjednici”, izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić. (Gorica.hr)