Veliki dan za hrvatski rukomet: Nakon gotovo 11 mjeseci okupile se tri ženske reprezentacije! [VIDEO]

Velik dan za hrvatski rukomet: Nakon gotovo 11 mjeseci okupljanje tri ženske reprezentacije
Foto: Hrvatski rukometni savez

Nakon gotovo 11 mjeseci pauze i neizvjesnosti, danas su se u Zagrebu su se okupile tri hrvatske ženske rukometne reprezentacije.

Seniorke i juniorke otputovale su u Poreč gdje će boraviti tjedan dana u sklopu priprema za Europsko, odnosno Svjetsko prvenstvo. Kadetkinje su pak, otputovale u Ivanić Grad gdje će “brusiti formu“ za Svjetsko prvenstvo.

Prije puta u Poreč, kompletna reprezentacija i stručni stožer obavili su testiranje u Zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. Nakon zajedničkog ručaka, uputile su se u svoju stalnu bazu za pripreme u Poreč.

Nažalost, zbog bolesti i ozljeda reprezentacija nije kompletna. Dolazak na ovo okupljanje otkazale su Ivana Kapiatnović (Metz), Ćamila Mićijević ( Metz), Ines Dommjan (Koka), Ivana Dežić (Koka), Stela Posavec (Lokomotiva) i Antonija Čivjak (Lokomotiva). S pričuvnog popisa tako će se reprezentaciji u Poreču priključiti Ines Lisjak (Umag).

Nenad Šoštarić, izbornik ženske seniorske reprezentacije: „Nažalost nismo kompletni, ali što je tu je. Nemamo previše vremena jer Europsko prvenstvo je pred vratima. Ponovit ćemo neke od stvari koje smo ranije uigravali i raditi maksimalno na obrani. Još jedan segment ćemo pokušati uigravati a to je kako razviti kontru i polukontru. U Poreču ostajemo do subote 03. listopada.“

Hrvatsku žensku juniorsku reprezentaciju također čeka tjedan dana treninga i uigravanja u Poreču, jer početkom prosinca na rasporedu je Svjetsko prvenstvo u Rumunjskoj. Dugo nisu bile skupa, i ne sumnjamo da će izbornik Ivan Jerković sa svojim stručnim stožerom maksimalno iskoristiti ovaj tjedan da pripremi igru za tu svjetsku smotru.

Nažalost, ni ta reprezentacija neće biti kompletna. U posljednji trenutak zbog ozljeda okupljanja su otkazale Tena Petika (Bekescabai Elore), Anja Vida Lukšić (Lokomotiva) i Josipa Kaselj (Lokomotiva).

S popisa pričuvnih igračica izbornik je pozvao samo Matildu Mrazović (ŽRK Koka), pa će tako u Poreču na raspolaganju imati 19 igračica.

Ivan Jerković, izbornik ženske juniorske reprezentacije: „Nismo skupa bili praktički godinu dana. Puno je to vremena. Zato ćemo pokušati najprije ponoviti neke stvari iz igre koje smo ranije imali, a onda raditi na dvije vrste obrana za koje procjenjujemo da će biti dobre s obzirom na sastav i kvalitetu koju imamo. To su 6-0 i 5-1. Pokušat ćemo i igrati međusobno što više, pa čak i sa seniorskom reprezentacijom da vidimo u kakvoj je tko formi.“

Poput seniorske i juniorske reprezentacije i hrvatska ženska kadetska selekcija okupila se danas u Zagrebu. Osmijeh nije silazio s njihovih lica, dok su se ukrcavale u autobus našeg sponzora Arrive i kretale put Ivanić Grada, jer su se našle na okupu poslije devet mjesci.

I njih kao i dvije preostale reprezentacije čeka veliko iskušenje za dva mjeseca. U pitanju je Svjetsko prvenstvo, ali i obveza više jer se ono igra u Hrvatskoj.

Izbornica Adrijana Prosenjak pozvala je 21 igračicu. I sve su se odazvale, što je također prava rijetkost, ali i potvrda koliko su djevojke željne zajedničkog rada i treniranja.

Adrijana Prosenjak, izbornica ženske kadetske reprezentacije: „To je prvo okupljanje nakon deset mjeseci, djevojke su stvarno sretne. Sretni smo i veseli, drago nam je da su cure zdrave, da su dobro, da su u treningu. Radit ćemo na obrani, radit ćemo na napadu, radit ćemo na svim tim prelascima. Djevojke su stvarno dobre, vole trenirati, vole raditi, mlade su. Rukomet im je ljubav. Tako da sam uvjerena da će one zadnjeg dana imat osmijeh na licu. I nakon svakog treninga mi se trudimo da s naše strane ta atmosfera bude dobra uvijek, i one nam to vraćaju.”

Seniorke: