Valentinovo na Jelačiću – promotivni i prodajni festival vina

 Valentinovo na Jelačiću - promotivni i prodajni festival vina
Foto: Zagreb.hr

Nek’ Valentinovo u vašim obiteljima bude svaki dan!, poželio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić okupljenima na manifestaciji Valentinovo na Jelačiću koju je, u društvu pomoćnika ministra poljoprivrede Zdravka Tušeka, otvorio danas na Trgu bana Josipa Jelačića.

Istaknuvši kako i sam proizvodi vino koje dijeli dragim ljudima, gradonačelnik Bandić je objasnio da se taj posao, baš kao i svaki drugi, mora raditi s puno ljubavi. “Ako još niste zaljubljeni, danas vam je idealan dan da se zaljubite!”, zaključio je gradonačelnik.

U ime potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, okupljene je pozdravio i njegov pomoćnik Zdravko Tušek te je najavio još jednu vinsku manifestaciju – Vina od davnina, a koja će se održati u travnju.

“Svima vama želim da se zaljubite u hrvatska vina!”, rekao je Tušek.

Kako se čulo, Grad Zagreb različitim potporama već niz godina pomaže i sufinancira proizvodnju vina i razvoj vinogradarstva i vinarstva na zagrebačkome području. Valentinovo na Jelačiću promotivni je i prodajni festival vina, a održava se u organizaciji Grada Zagreba i Ministarstva poljoprivrede. Građanima će se predstaviti 50-ak proizvođača vina iz cijele Hrvatske, a na Valentinovo će se uz svaku kupljenu bocu vina dobiti i ruža, znak ljubavi.