Uznemireni građani pozvali policiju! Uhićen muškarac koji je usred noći pucao iz automatske puške

Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

U mjestu Suhopolje u Virovitičko-podravskoj županiji uhićen je 45-godišnji muškarac koji je usred noći pucao iz automatske puške.

Postupajući po zaprimljenoj dojavi o pucanju iz vatrenog oružja u mjestu Suhopolje oko 2 sata u noći u subotu, 4. ožujka, policijski službenici Policijske postaje Virovitica i Interventne jedinice policije Policijske uprave virovitičko-podravske su na mjestu događaja u dvorištu vlastite obiteljske kuće zatekli muškarca koji u rukama drži automatsku pušku, priopćila je PU virovitičko-podravska.

Muškarac je potom ušao u kuću i pokušao zamijeniti spremnik, u čemu su ga brzom reakcijom i uz uporabu tjelesne snage spriječili policijski službenici.

Uz uporabu sredstava prisile (lisice preventivno) odveden je u policijsku postaju gdje je utvrđeno da se radi o 43-godišnjaku te da je pod utjecajem alkohola.

U ovom događaju nitko nije ozlijeđen, a 43-godišnjak je pregledan u Općoj bolnici u Virovitici.

Na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru istoga je dana provedena pretraga doma i drugih prostora kojima se koristi 43-godišnjak kada je dragovoljno izručio veću količinu oružja i streljiva.

Osumnjičeni 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih te kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.