Uzbudljiv vikend na Fantastic Zagreb Film Festivalu

Foto: Press

Šumoviti zagrebački Tuškanac postao je najpopularnije mjesto u Zagrebu i to zahvaljujući jedanaestom izdanju Fantastic Zagreb Film Festivala koji je još jednom okupio brojne ljubitelje sedme umjetnosti i žanrovskog filma.

Večeras u petak uživamo u jednom od najboljih znanstveno-fantastičnih filmova ikad snimljenih „Aliens”, koji ove godine slavi 35. rođendan. Ovaj kultni akcijski SF iz 1986. u režiji Jamesa Camerona spektakularan je nastavak remek-djela „Alien” iz 1979. u režiji Ridleya Scota.

U subotu 3. 7. u 21:30 gledamo „Vrata u drugi svijet” (“Doors”), američki SF triler smješten u našem svijetu u kojem se iznenade pojave portali koji vode u druge dimenzije dok je nedjelja rezervirana za vječni SF klasik „Loganov bijeg” (“Logan’s Run”) iz 1976. o utopijskom svijetu budućnosti koji se pokaže kao mračna distopija. Film je osvojio Oscara za vizualne efekte te šest nagrada Saturn uključujući i onu za najbolji znanstveno fantastični film.

Projekcija francuskog SF spektakla „Posljednje putovanje” (“Le Dernier Voyage) redatelja Romaina Quirota zbog lošeg je vremena prebačena s četvrtka 01. 07. na ponedjeljak 12. 07. u 21:30.

Fantastic Zagreb ove godine vraća program Kratkog filma koji će se prikazivati u Kinu Tuškanac 08. i 09. srpnja u 19h te uvodi novi atraktivni program VR filmova (Virtual Reality) koji će tijekom trajanja festivala moći pogledati u Muzeju iluzija svaki dan od 9 do 22 sati. VR program je besplatan, a gledatelji će uz pomoć posebnih VR naočala moći uživati u vizualnim spektaklima atraktivnih filmova kao što su „Odyssey 1.4.9″, „-22.7°C” i „Dreamin’Zone”.

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima! Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala: fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti na našoj Facebook stranici facebook.com/FantasticZagreb