Usred Texasa raste četvrt u potpunosti u dalmatinskom stilu

U teksaškom gradu McKinney, na zapadnoj strani,  razvija se četvrt koja nema nikakve veze s američkom arhitekturom. U pitanju je Adriatica Village, mjesto koje se u proteklih nekoliko godina sve više razvija, a u kojem možete pronaći sve, od stanova do poslovnih prostora – uređeno u dalmatinskom stilu, piše lokalni portal Star.

Adriatica

“Ovako nešto ne postoji nigdje na svijetu”, izjavio je Greg Fuller, član razvojnog tima Adriatice. “Očito je iznimno privlačno mnogim ljudima. Stotine njih dolazi preko vikenda kako bi se fotografiralo na ovoj lokaciji. Ovdje postoje prostori za život, poslovni prostori, nekretnine koje se iznajmljuju i restorani, a sve zajedno jako dobro funkcionira na malom prostoru. Pri planiranju u obzir uzimamo jako puno faktora i želimo da ovo postane samoodrživa zajednica”, objasnio je Fuller o mjestu inspiriranom Supetrom na Braču.

U planiranje je uvrštena izgradnja 54 obiteljske kuće od kojih je izgrađeno otprilike 25 posto, a u procesu izgradnje i prodaje je i 26 stambenih zgrada. Gradi se i 211 odvojenih jedinica za iznajmljivanje: “Jako puno toga je trenutno u izgradnji. U pitanju je kombinacija prostora za stanovanje te komercijalne svrhe i iznajmljivanje”, pojasnio je Fuller.