USKORO OTVORENJE: Pogledajte kako izgleda tunel Grič nakon kompletne obnove

otvoren-tunel-gric-2

Prva faza radova na obnovi tunela Grič završena je. Radovi su trajali 60 dana, a nakon što se urede i vanjski bočni pristupi, tunelom će ubrzo moći prošetati i prvi posjetitelji.

Uz uređenje okoliša ispred bočnih izlaza, uredit će se glavni izlaz – dvorište u Radićevoj 19.

Stanovnicima na tome kućnom broju, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osobito je zahvalio na suradnji i razumijevanju, istaknuvši kako će uređeni tunel Grič biti prava turistička atrakcija.

Sadržaje i program osmislit će Turistička zajednica grada Zagreba i Grad Zagreb, najavio je gradonačelnik, dodavši kako će, i u tome pitanju, biti konzultirana struka.

“Tematski ćemo osmisliti ovaj prostor, a cilj je da to bude jedinstvena atrakcija kroz koju će poželjeti proći svaki turist. Tunel je ukupno dugačak oko 500 m i ima dovoljno mjesta za različite sadržaje”, rekla je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić.

Voditelj projekta Ivica Blažun iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet objasnio je da su izvedeni radovi uključivali čišćenje tunela, uređenje poda, napravljena su dva nova sanitarna čvora, obnovljene su sve instalacije, uključujući elektro-energetski razvod, razglas i sigurnosne instalacije.

Također, očišćen je i obnovljen drenažni sustav a injektirane su obloge tunela da se spriječi dovod vlage te ugrađene inox ploče za odvod kondenzenata i dijela vode na oblozi. Na svih 6 ulaza-izlaza stavljena su nova vrata.

otvoren-tunel-gric-4

otvoren-tunel-gric-3

otvoren-tunel-gric-1

Foto: Zagreb.hr

Komentari