Uskoro na HTV-u glazbeno-dokumentarni film “ABBA: Tajne najvećih hitova”

Foto: Press / HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju, 17. travnja na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 21:45 prikazat će glazbeno-dokumentarni film “ABBA: Tajne najvećih hitova”.

Grupa ABBA je svojim nevjerojatnim pjesmama promijenila lice pop glazbe. U ovom moćnom i bogato produciranom dokumentarnom filmu otkrivamo osobni i glazbeni razvoj članova grupe kroz prizmu njihova tri najveća hita.

Otkrit ćemo što se točno događalo u studiju kad su ih snimali, što ih je nadahnulo, njihove kulturne i osobne promjene, te posebice dramu koja ih je obavijala dok su stvarali navedene hitove.

Istražit ćemo njihovo glazbeno putovanje na koje su se otisnuli kao švedska folk grupa i postepeno stvarali zvuk ABBA-e koji je dosegao svoje prvo pop-savršenstvo hitom Mamma Mia. Otkrit ćemo kako su proširili svoju svjetsku slavu uz disko-zvuk, stvorivši najvoljeniju plesnu pjesmu svih vremena, Dancing Queen. I na kraju, otkrivamo trenutak u kojemu se krah osobnih veza članova benda stopio s njihovim, tad već zrelim umijećem skladanja u pjesmi The Winner Takes It All.

Analizirat ćemo ta tri mega-hita i saznati ekskluzivne priče iz usta gitarista i bubnjara koji su svirali na njima, te studijskog tehničara koji je radio na miksu, kao i dizajnera kostima koji im je dao njihov prepoznatljiv izgled.

Glazbeni insajderi i prijatelji grupe, te biograf ABBA-e donose daljnje detalje i uvid u nevjerojatnu priču o ABBA-i.

Osim toga donosimo i fantastične insajderske snimke ABBA-e u studiju dok snimaju Dancing Queen, uključujući i stih koji nije dospio u finalnu verziju.