Uskoro na HTV-u dokumentarna serija „Zemlja iz svemira“

Uskoro na HTV-u dokumentarna serija „Zemlja iz svemira“
Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 20. srpnja na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20:10 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije „Zemlja iz svemira”.

U ovoj intrigantnoj seriji kamere iz svemira bilježe prirodne spektakle, a danas su toliko napredne da mogu snimiti pojedinu životinju ili čovjeka. Vrhunska tehnologija donosi nam priču o životu na Zemlji iz sasvim nove perspektive.

Uživajte u plesu boja polarne svjetlosti i vrtlogu cvjetanja planktona. Pratite izbliza krda slonova u potrazi za vodom i otkrijte dosad neviđene kolonije pingvina.

Sateliti nam također pokazuju nestajanje prašuma i širenje gradova tijekom desetljeća. Dok se površina Zemlje mijenja brže nego ikad prije, može li nas pogled iz svemira nagnati da bolje pazimo na svoj jedinstveni, osjetljivi dom?

U prvoj epizodi Iz svemira pratimo slonove koji muku muče sa sušom, otkrivamo nepoznate kolonije pingvina prema boji njihova izmeta te pronalazimo neobične ledene prstene, koji mogu opasno ugroziti tuljane.