Urnebesni mjuzikl “Crna kuća“ u petak u Opatiji

Festival mjuzikla u Opatiji otvorit će ovoga petka spektakularni show koji je pomaknuo granice ovoga žanra u Hrvatskoj, “Crna kuća – mjuzikl u boji”.

crna_kuca_small

Rasplesani franjevci, opatice, Gričanke i vještice 14. lipnja u 21.30 sati na ljetnoj će pozornici Festivala Opatija oživjeti čarobnu priču Kaptola iz 16. stoljeća, ispričanu na nesvakidašnji i urnebesan način.

Glazbena komedija koja je proteklih mjeseci do suza nasmijala tisuće gledatelja tako će ponovo podići atmosferu i  pokazati da na Kaptolu nakon “Crne kuće” više ništa neće biti isto.

“Crna kuća – mjuzikl u boji” originalno je djelo hrvatskih autora, oživljeno pod redateljskom palicom svjetski poznatog koreografa i redatelja Igora Barberića. Dramaturg mjuzikla je Igor Weidlich, a pojačanje je stiglo i s Broadwaya – glazbeni ravnatelj Seth Weinstein polirao je glasove i vokalne aranžmane. Za spektakl je zaslužna nezavisna B Glad produkcija, koja je prodrmala regiju uspješnicom Footloose. U glavnim ulogama zasjat će već uigrana glumačka postava, glumice Dunja Fajdić i Marija Kolb te glazbenica Antonija Barišić. Glavnog pozitivca utjelovljava Hrvoje Foretić a negativca briljantni Damir Kedžo.

Sjajna glumačka postava, nezaboravna tematika i vrhunska scenografija čekaju vas raširenih ruku stoga ne propustite ovu jedinstvenu priliku da se dobro nasmijete!

Također, vrsne kostimografkinje i kostimografi, vrijedne studentice i studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta, zajedno sa svojim iskusnim mentorima, dobili su veliko i zasluženo priznanje za svoj rad na kostimografiji spektakla – Posebnu Rektorovu nagradu za akademsku godinu 2012./2013.

Podsjetimo, za ovaj mjuzikl u boji vrijedne su i kreativne ruke izradile više od 120 kostima, koji obuhvaćaju i više od 300 odjevnih predmeta. Uspješno prateći kratke produkcijske rokove i velike scenske zahtjeve, kreativci su i više nego uspješno iznijeli ovaj veliki projekt te postavili kostimografiju koja je postala jedan od zaštitnih znakova „Crne kuće“.

Uz svoje iskusne mentorice – redovnu profesoricu i voditeljicu katedre kostimografije Ninu Režek Wilson, te diplomiranu kostimografkinju Ivanu Bakal, ali i asistentice Đurđicu Kocijančić Šnidarić i Sandru Škaro, za kostimografiju koja im je donijela Rektorovu nagradu zaslužne su apsolventice diplomskog studija Tekstilni i modni dizajn, smjera Kostimografija: Sanja Jakupec, Slavica Motušić, Matilda Šimičević, Nikolina Medak, Emilija Šušković Jakopac, Ines Nezirović, Barbara Bursać, te apsolventica diplomskog studijaTekstilni i modni dizajn, smjera Teorija kulture i mode, Nevena Balen. Tu su i vrijedni studenti prve godine studijaTekstilni i modni dizajn,smjera Kostimografija: Dora Šintić, Tomislav Kliškinić, Ozana Gabriel, Anamarija Bevandić, Daniela Supić, Martina Ivanković, Mateja Vrban, Lora Vran, Tijana Pivčević, Aleksandra Koluder, Pavla Aleksić, Barbara Milovac, Slađana Pezić Buljan, Lorena Podolski, Josipa Gregorina i Rebeka Čupić.

Ulaznice za predstavu koja je smješnija i od hrvatskih političara, a koja će se u Opatiji moći pogledati  14. lipnja 2013. od 21.30 sati, mogu se kupiti po pretprodajnoj cijeni od 100, 120 i 150 kn putem servisa www.kulturaplus.com ili na blagajni Festivala Opatije radnim danom od 08:00 do 15:00 sati (Zert bb, Opatija) ili Dallas Music Shopu (Splitska 2A, Rijeka). Cijena ulaznica na dan izvedbe bit će 120, 150 i 180 kn.