Uoči utakmice Rudeš-Dinamo oglasila se i policija! Hoće navijači Dinama moći unijeti navijačke rekvizite?

Policija na ulazima neće onemogućavati unošenje navijačkih obilježja gostujućeg kluba, objavila je policija uoči utakmice Rudeš-Dinamo.

“Temeljem napisa u medijima i na društvenim mrežama da je policija, vezano za odigravanje nogometne utakmice Supersport HNL-a između NK Rudeš i GNK Dinamo, zabranila unošenje navijačkih obilježja gostujućih navijača na zapadnu tribinu Nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, sa ciljem točnog informiranja koristimo priliku to demantirati. Naime, ukoliko je donesena, radi se isključivo o odluci koja je u nadležnosti organizatora sportskog natjecanja, koju donosi u okviru svojih dužnosti temeljem procjene izbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju i provedbi mjera radi njihovog sprječavanja i suzbijanja sukladno odredbama članka 5. stavka 1. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11. i 114/22)”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

“U pogledu spomenute pa tako i svih ostalih utakmica SuperSport HNL lige, Policijska uprava zagrebačka nije izdavala naputke niti zabrane vezano za navedenu problematiku”, ističe se u priopćenju.