USMRTIO DJEVOJKU NA NOGOSTUPU: Policija utvrdila da je vozač bio drogiran, suputnici mu pomogli u bijegu

Ilustracija | Foto: MUP

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad vozačem koji se sumnjiči da je u Tribunju autom naletio na 19-godišnjakinju koja je hodala nogostupom i usmrtio je, a potom pobjegao s mjesta nesreće.

“U postaji prometne policije Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom osumnjičenim za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći, te nad 22-godišnjakom i 18-godišnjakom osumnjičenima za kazneno djelo pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela”, priopćila je Policijska uprava šibensko-kninska.

“Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se prometna nesreća dogodila na način da je 57-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, u vrijeme kad mu je istekao rok važenja vozačke dozvole te uz prisutnost opojne droge u organizmu s kojim su se u svojstvu putnika u vozilu nalazili osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak. U lijevom zavoju u usponu vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika, vidljivosti, preglednosti i osobinama ceste, kao i stanju vozila, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila, izlijeće na uzdignuti betonski nogostup te vozilom nalijeće na 19-godišnju pješakinju. Od siline udara i od zadobivenih ozljeda 19-godišnjakinja je preminula na mjestu događaja”, stoji u peiopćenju.

Nakon što je 57-godišnjak izazvao prometnu nesreću osumnjičeni su se udaljili s mjesta nesreće, a da nisu pružili pomoć unesrećenoj osobi.

Osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak su svojim nečinjenjem, neprijavljivanjem kaznenog djela policiji, pomogli osumnjičenom 57-godišnjaku da ne bude otkriven.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.