UMRLA MIRJANA MAJUREC: Popularna Gavellina glumica preminula nakon duge i teške bolesti

Foto: Facebook

Hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica Mirjana Majurec preminula je jutros u Zagrebu u 70. godini, nakon duge i teške bitke s karcinomom, potvrdio je za 24sata izvor blizak glumici.

Primili su je u zagrebački KBC Rebro prije tjedan dana zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. Preminula je jutros u 5.30 sati.

Prije četiri godine Mirjanin karcinom je ponovno metastazirao i nakon odluke liječničkog tima Minja je završila na Radiokirurgiji u Svetoj Nedelji. Uspješno je izlazila na kraj s teškom bolešću, no u ljeto 2018. u tu je bitku nažalost morala ponovno. Više od 10 godina borila se s teškom bolešću.

Rođena je u Splitu 1952. godine, a Akademiju dramskih umjetnosti završila je 1976. godine. Nakon diplome se zaposlila u kazalištu Gavella, gdje je glumila u 26 predstava. Uz to, gostovala je i u predstavama drugih kazališta.

Prva filmska uloga bila joj je u ‘Psihopatima’ 1974. godine, a zapamćene su i njezine uloge u filmovima ‘Izbavitelj’, ‘Kraljeva završnica’ i ‘Ispod crte’, te u TV serijama ‘Kapelski kresovi’, ‘U registraturi’, ‘Grlom u jagode’ i ‘Velo misto’.

Bila je supruga glumca Ivice Vidovića, s kojim je imala sina Luku. Po drugi put se udala za nogometaša Marka Mlinarića s kojim je otišla živjeti u Cannes, gdje je rodila drugog sina, Ivana.