ULAZ BESPLATAN: Muški vokalni ansambl Špansko svečanim koncertom slavi 10. godišnjicu rada

Muški vokalni ansambl Špansko
Foto: Press

Muški vokalni ansambl Špansko slavi 10. godišnjicu rada i tim povodom svojoj publici daruje besplatan koncert “10 godina s Vama”.

Ansambl je osnovan 15. siječnja 2007. i tijekom 10 godina postojanja održao je veći broj samostalnih ili skupnih nastupa. Nastupio je i na dva međunarodna natjecanja zborova, te je na oba osvojio srebrne plakete: 2015. na međunarodnom natjecanju zborova Aurora cantat u Karlovcu, a 2016. godine na međunarodnom natjecanju zborova Adria cantat u Šibeniku.

Također, Ansambl je četiri puta za redom (2009. – 2012.) nastupio na međunarodnom natjecanju ženskih i muških komornih zborova u sklopu Glazbenih svečanosti Lipanjski zvuci u Petrinji.

Sudjelovao je u glazbenoj večeri Susedgradskih jeseni 2008., SusedgradFestu 2015. godine, te je već deset puta nastupao na Susretima zagrebačkih glazbenih amatera (2007.-2016.).

Uz navedene nastupe na smotrama i festivalima, Ansambl je imao i više većih ili manjih nastupa u Zagrebu, te izvan njega (Mursko Središće, Hrvatska Kostajnica, Stari Gradac, Donja Voća, Molve, Kali na otoku Ugljanu, Vinkovci, Staro Petrovo selo, Lepoglava, Selnica), a gostovao je i u inozemstvu: u Bizeljskom (Slovenija) i Budimpešti (Mađarska).

Ansambl izvodi glazbu širokog spektra: svjetovnu i sakralnu glazbu u rasponu od srednjovjekovlja do danas. Ipak, najveći dio repertoara čine obrade narodnih napjeva iz raznih dijelova Hrvatske, te hrvatska sakralna glazba 20. stoljeća.

Umjetnički voditelj i dirigent ansambla, koji trenutno okuplja 21 pjevača, je gosp. Damir Šumečki.

Svečani koncert u povodu 10. godišnjice djelovanja ansambl će održati 17. veljače, u 19.00 sati, u velikoj dvorani Časničkog doma Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman, Ilica 256b.