Ukoričene Vinske priče Željka Garmaza

Nakon tri godine “teškog” podrumarenja i više od 50.000 pređenih kilometara već dobro razdrndanom Zafirom, vinske priče su konačno doživjele svoje ukoričenje.

garmaz-vinske-price
Tako je ovih dana vijest o izlasku iz tiska opsežne i bogato opremljene knjige “Vinske priče” formulirao njezin autor, novinar i humanitarac Željko Garmaz.
Garmaz već dvije godine piše blog “Vinske priče”, a onda se. očito zadovoljan odjekom koji njegovo pisanje ima, odlučio najzanimljivije priče objaviti u knjizi.
Knjige za sada nema u knjižarama, može se nabaviti jedino izravnom narudžbom od autora putem elektronske pošte – [email protected] ili na facebook profilu Vinske priče.
Cijena nije baš simbolična – knjiga stoji 250 kuna, ali kad vidimo na koja sve pitanja daje odgovore, onda to i nije puno.
Neka od tih pitanja nanizao je sam Željko Garmaz, najavljujući knjigu na svom blogu Visnke priče:
Zašto je Mihalj Gerštmajer stariji jedini VIP vinar u Hrvatskoj? Koja je najveća baranjska afrodizijačka tajna? Koji vinar je vrhunski krojač muških odijela, ali i bioenergetičar? Mogu li se cabernet sauvignonom povezati UK Subs, CERN i tamburice? Čija vina krasi posveta Jean Luc Picarda iz Zvjezdanih staza? Zašto zubari imaju najveće pravo baviti se vinarstvom? Tko je hrvatska šaptačica vinima? Koja vina se reklamiraju jedino na sajmovima erotike? U kojoj hrvatskoj školi je koncentracija alkohola u zraku veća od jednog promila? Tko je hrvatski vinski sultan? Koliko je star najmlađi djed među vinarima? Zašto Giorgio Clai nije postao lord? Tko su najveći fanatici motociklizma među vinarima, tko je vozio 293 km/sat? Čiji rose je žene toliko obarao s nogu da ga je morao nazvati Casanova? Koji vinar je font glagoljice priredio za rad na računalu? Zašto Matoševića u Srbiji zovu – lekar? Za čija vina se govori da su radioaktivna? Tko je prije uspjeha s vinima bio vrlo uspješan mesar? Čiji kupci su svi završili u Remetincu? Koliko je vinara svoja vina posvetilo Hajduku? Zašto Saša Senjković mora napraviti spomenik Dariju Srni u svom vinogradu? Zašto debit nikada više neće biti debil? Zašto se kaže da će dobra cura i dobra bačva teško ostati neprodane? Zašto u vinarstvu dva i dva nikada nisu četiri? Zašto za dobrog vinara najmanje 90 posto njegovih mještana mora govoriti da je čudan? Tko je najpopularniji vinar koji uopće ne pije vino? Koje vino je opasnije od kokaina, a bolje od bensedina? (I.Z.)