UIGRANI TIM: Dok je žena (42) džeparila u tramvaju, muškarac (27) tijelom prikrivao krađu

Policija
Foto: PUZ

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanja ženom i muškarcem osumnjičenim za više krađa i računalnih prevara.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakinjom i 27-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo “krađa”, dok je 42-godišnjakinja sama počinila dva kaznena djela “krađa”, 16 kaznenih djela “računalna prijevara”, od kojih je pet u pokušaju.

Naime, sumnja se da su 17. listopada 2019. godine oko 12 sati u tramvaju na relaciji između Glavnog kolodvora i tramvajskog stajališta u Branimirovoj ulici, prišli oštećenom te dok mu je osumnjičena iz džepa krala kuvertu s novcem, osumnjičeni 27-godišnjak je tijelom prikrivao počinjenje kaznenog djela.

Nakon počinjenja kaznenog djela, po izlasku iz tramvaja, uhvatili su ih policijski službenici i doveli ih u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je osumnjičena sama počinila još jedno kazneno djelo krađe i to 10. rujna 2019. godine oko 10.10 sati, također u tramvaju na relaciji između Trga kralja Tomislava i Trga bana Josipa Jelačića, kada je prišla oštećenoj te joj iz torbe otuđila novčanik s novcem i dokumentima.

Tri mjeseca ranije, 1. lipnja 2019. godine oko 13.15 sati u tramvaju na relaciji između Britanskog trga i Trga bana Josipa Jelačića prišla je oštećenoj te joj iz torbe otuđila novčanik s novcem i dokumentima.

Tada je, sumnja se, pola sata nakon krađe, na bankomatu s otuđenom karticom u sedam navrata podigla ukupno 4700 kuna.

Potom je otišla na drugi bankomat te u četiri navrata podigla 6700 kuna, dok u pet navrata nije uspjela podići novac.

Komentari