UHIĆEN PROVALNIK: Nije bio osobito spretan – četiri puta provalio u istu poštu, dva puta nije uspio ništa ukrasti

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici dostavili posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom zbog sumnje da je počinio pet kaznenih djela “teška krađa provaljivanjem”, od kojih su dva ostala u pokušaju.

On je 29. prosinca 2019. godine u ranim jutarnjim satima provalio u poslovnicu pošte u Ulici Joze Laurenčića, ali se udaljio bez plijena, ništa nije otuđio. Policijski službenici su nedugo nakon samog događaja uočili osumnjičenog u blizini te su ga doveli u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja, priopćila je policijska uprava zagrebačka.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni samo nekoliko sati prije nego što je provalio u poslovnicu pošte, u istoj ulici provalio i u pekarnicu odakle je otuđio novac.

Nadalje, sumnja se da je 4. ožujka 2018. godine također provalio u istu poslovnicu pošte te se isto tako, najvjerojatnije uslijed aktiviranja protuprovalnog alarma, udaljio a da pri tome ništa nije otuđio.

Također se sumnja da je 4. studenoga i 3. prosinca 2019. godine provalio u poštu u Ulici Joze Laurenčića te je u tim prilikama iz pošte otuđio mobitele.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 10.100 kuna.

Komentari