UHIĆEN PIROMAN: U jednoj noći podmetnuo dva požara, pa ispijao pivo i promatrao kako vatra gori

Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje da je u jednoj noći podmetnuo dva požara, što policija kvalificira kao kazneno djelo “dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom”.

Sumnja se da je 18. ožujka oko 6 sati u Ulici Medpotoki ušao u podzemnu garažu, a zatim prišao naslaganoj hrpi raznog namještaja i ostalih stvari da bi potom istu otvorenim plamenom zapalio, nakon čega se ne pokušavajući ugasiti i staviti pod nadzor požar udaljio i iz daljine promatrao požar.

Uslijed požara došlo je i do zapaljenje osobnog automobila marke Volkswagen Golf, topljenja instalacija unutar garaže kao i do čađenja zidova, vrata i prozora.

Tu nije bio kraj namjernom izazivanju požara od strane 28-godišnjaka, pa je tako napustivši zonu ulice Medpotoki, u obližnjoj Bolničkoj cesti prišao kontejnerima za papir i plastiku koje je također otvorenim plamenom zapalio i ne osvrćući se pješice se udaljio do obližnje autobusne stanice od kud je ispijajući pivo promatrao goruće kontejnere.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.