Uhićen Nadan Vidošević!

nadan-vidisevicPredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan vidošević uhićen je zbog zlouporabe položaja i ovlasti u aferi izvlačenja 32 milijuna kuna iz Komore kojoj je na čelu već 18 godina.

Iako policija nije željela potvrditi informaciju o Vidoševićevu uhićenju, neslužbeno se doznaje da je u tijeku pretraga njegova stana te da će biti ispitan u sjedištu policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Nakon toga Vidošević bi trebao biti odveden na ispitivanje u sjedište Uskoka u Gajevoj ulici.
Prema prvim informacijama, tužitelji su, čini se, uspjeli prikupiti dokaze da je na vrhu piramide isisavanja novca iz HGK bio najdugovječniji predsjednik te institucije. U istoj aferi prije mjesec dana uhićena je Vidoševićeva najbliža suradnica Zdenka Peternel, koja je najvjerojatnije progovorila i o Vidoševićevoj ulozi u ovom slučaju pod teretom istražnog zatvora i sumnji da je od 32 milijuna kuna izvučenih iz HGK čak 28 milijuna zadržala za sebe.
Uz nju je pritvoren i dugogodišnji suradnik Komore na marketinškim projektima Davor Komerički, a od svih osumnjičenika na slobodi je ostao jedino Igor Premilovac koji je priznao da je preko fiktivnih tvrtki i računa u inozemstvu izvlačio novac koji je umanjen za proviziju predavao Zdenki Peternel.
Iz ovog slučaja pokrenuta je i istraga za izvlačenje novca iz Hrvatskih autocesta, također preko Premilovčevih tvrtki.
Hrvatska gospodarska komora (HGK) jutros nije željela komentirati uhićenje svog dugogodišnjeg čelnika Nadana Vidoševića. Iz HGK su tek kratko priopćili da je “Hrvatska gospodarska komora u istražnom postupku kooperativna te surađuje s nadležnim tijelima”, ali da za vrijeme trajanja istrage nisu u mogućnosti komentirati slučaj.
Uhićenje nisu željeli komentirati ni u Krašu, gdje je Vidošević od 2005. do 2011. bio predsjednik Uprave, a nakon toga ostao kao njezin savjetnik, ali su najavili da će tijekom dana poslati priopćenje.