UHIĆEN LAŽNI POLICAJAC: Ušao u stan 85-godišnjakinje i uzeo joj novac, na izlazu ga dočekali pravi policajci

Ilustracija | Foto: policija.hr

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom koji je, lažno se predstavljajući, prevario 85-godišnju ženu.

Sumnja se da je 18. ožujka oko 13.30 sati s unaprijed stvorenom namjerom oduzimanja tuđe stvari i ostvarivanja ne pripadajuće imovinske koristi, pribavio broj telefona oštećene 85-godišnjakinje na koji ju je kontaktirao predstavivši se kao policijski službenik, da bi ju potom lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu da posjeduje krivotvorene novčanice u što je ona i povjerovala, priopćila je PU zagrebačka.

Istoga dana oko 18.15 sati osumnjičeni je došao do stana 85-godišnjakinje u Ulici Janka Gotovca, da bi joj se opet lažno predstavio kao policijski službenik pokazavši joj iskaznicu i značku nalik na policijsku čime ju je nastavi držati u zabludi da bi mu ista na posljetku predala novčani iznos od 1 050 kuna.

Odmah po preuzimanju novca, osumnjičeni je krenuo napustiti stambenu zgradu u čemu je spriječen od strane policijskih službenika s Medveščaka koji su ga uz uporabu sredstava prisile uhitili te doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.