UHIĆEN “FARMER”: U obiteljskoj kući uzgajao marihuanu, našli mu 41 biljku i ručnu bombu

Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija uhitila je 58-godišnjeg muškarca zbog da se bavio ilegalnom proizvodnjom droge te zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da je 58-godišnjak, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u kući na području Vukovog Sela uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu, nakon čega je tako uzgojenu drogu usitnjavao, vagao, prepakiravao i prodavao krajnjim korisnicima.

Također se sumnja da je, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, na zasad neutvrđen način nabavio i neovlašteno posjedovao vatreno oružje.

Policijski su službenici 3. ožujka pretragom kuće u mjestu Vukovo Selo potvrdili sumnju pronalaskom improviziranog laboratorija za uzgoj bilja u kojem je bila zasađena 41 stabljika marihuane visine od 5 do 11 centimetara, uređaj za vakumiranje s tragovima droge i vrećice za pakiranje droge kao i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Pretragom je također pronađena i jedna ručna bomba M75.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičen je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Komentari