UHIĆEN ANTE PAVLOVIĆ: Nemoćnog čovjeka držao kao roba, danima ga maltretirao i na kraju pretukao [VIDEO]

UHIĆEN ANTE PAVLOVIĆ: Samozvani kiropraktičar nemoćnog čovjeka držao ga kao roba [VIDEO]
Foto: Screenshot Nova TV

Ante Pavlović, samozvani kiropraktičar iz Donjeg Dragonošca, danas je priveden zbog sumnje da je 60-godišnjeg muškarca zatočio i držao u ropskom položaju.

Informaciju o tome objavila je zagrebačka policija, ne navodeći ime pruvedenoga, nego tek da se radi o 62-godišnjaku, no iz onoga što je u javnost dospjelo zahvaljujući ekipi emisije provjereno Nove TV jasno je da je riječ upravo o Anti Pavloviću.

Policija je provjeravajući i uvidom u otvorene izvore te javno dostupne informacije došla do saznanja odnosno sumnje u moguće počinjenje kaznenih djela po službenoj dužnosti nakon čega se pristupilo utvrđivanju svih činjenica i okolnosti, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Navedeno je rezultiralo dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 62-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Ropstvo“ i „Teška tjelesna ozljeda“.

Naime, sumnja se da je u neutvrđenom vremenu unazad tri tjedana do 30. listopada 2019. godine, kršeći odredbe međunarodnog prava i to članka 4. Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, stavio u ropski odnosno u odnos sličan ropskom oštećenog 60-godišnjaka i držao ga u takvom odnosu, na način da je svakodnevno dolazio do njegovog trošnog objekta u kojem skromno živi i prijetio mu da će snositi posljedice ako neće ispunjavati njegove zahtjeve, a što je oštećeni bespogovorno i u strahu i činio.

Sumnja se da se osumnjičeni 62-godišnjak fizički i psihički obrušavao na oštećenog 60-godišnjaka na način da ga je svakim njegovim odbijanjem, a s ciljem nametanja dominacije fizički kažnjavao čime si je osigurao poslušnost, a kod 60-godišnjaka izazvao strah i nemoć.

Također se sumnja da je osumnjičeni preko drugih osoba oštećenom slao poruke u cilju zastrašivanja i prijetnji smrću da bi učvrstio svoju dominantnost, da bi ga 30. listopada 2019. godine 62-godišnjak ponovno fizički napao na način da ga je prvo rukama, a zatim i štapom udarao po tijelu, a posljedica čega su teške tjelesne ozljede koje su mu utvrđene u KBC Zagreb, gdje je oštećenom ujedno i pružena sva potrebna liječnička pomoć.

Pogledajte prilog iz emisije Provjereno:

Komentari