Uhićen 50-godišnjak koji je u stanu u središtu Zagreba napravio plastenik i uzgajao marihuanu

UZGAJAO MARIHUANU U KUĆU: Napravio pravu mini farmu, biljke su bile visoke 80 cm...
Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Policija je uhitila 50-gdišnjeg Zagrepčanina koji je u svom stanu uzgajao marihuanu, a potom ju sušio, usitnjavao, prepakiravao i prodavao.

Sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i neovlaštene prodaje te stavljanja u promet marihuane, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti i za ventilaciju stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja, a u kojima je potom sadio i uzgajao marihuanu koju je sušio, usitnjavao i prepakiravao kako bi je prodao, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Tijekom kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suda, policijski službenici su obavili pretragu stana u Centru pronađen šator za umjetni uzgoj bilja s instaliranim sustavom za osvjetljavanje i ventilaciju u kojem se nalazilo zasađeno osam stabljika marihuane visine od 70 do 115 cm, oko dva grama marihuane i digitalna vaga.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.