Udruga žena oboljelih i liječenih od raka organizirav šetnju užim središtem Zagreba

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka organizirav šetnju užim središtem Zagreba

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same u nedjelju, 19. rujna, s početkom u 10 sati, organizira šetnju užim centrom Zagreba pod nazivom „Nisi sama – hodaj s nama!”.

Manifestaciju se organizira u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna 2021. pod sloganom „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!”.

U nastavku pročitajte najavu događaja koju je medijima dostavila udruga Nismo same:

“Sastajemo se u 9.45 sati na Trgu bana Josipa Jelačića (ispod sata)!

Krećemo u 10 sati trasom Trg Bana Josipa Jelačića – Radićeva ulica – Ilirski trg – Demetrova ulica – Mesnička ulica – Ilicom natrag do Trga.

Podršku će nam doći izraziti pojedini saborski zastupnici te v.d. pročelnice Ureda za zdravstvo i Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Ovim događajem želimo poslali poruku da je svaki dan pola sata hoda važno za naše mentalno i tjelesno zdravlja.

Zašto je ovo važno?

Brojna istraživanja pokazala su da je za oboljele od raka, i općenito za očuvanje zdravlja, hodanje idealno, a preporučuje se hodati svaki dan 30 do 40 minuta.

Naša Udruga već nekoliko godina ističe važnost kretanja čemu svjedoči nadolazeći pothvat dopredsjednice Udruge Goranke Perc, koja 25. rujna kreće na Highlander Velebit, planinarsku avanturu koja promiče vrijednosti kretanja i boravka u prirodi.

Putovanje će trajati pet dana, a rutu dugu 104 kilometra Goranka će prehodati u sklopu naše kampanje „Ne odustajem” koju smo posvetile ženama oboljelima od metastatskog raka, a kojih je, nažalost, puno među našim članicama i korisnicama.

Manifestacija će se održati sukladno propisanim epidemiološkim mjerama.”