Udruga „Plava šapa“ aukcijom pomaže ljubimcima, uključio se i mjuzikl „Crna kuća“

Crna-kuca-Plava-sapaEkipa glazbeno-scenskog spektakla „Crna kuća – mjuzikl u boji“, odlučila je uoči ovih božićnih blagdana i Nove 2014. pomoći i nezbrinutim četveronožnim ljubimcima pa se tako uključila u dobrotvornu aukciju udruge za promicanje kvalitete suživota ljudi i životinja „Plava šapa“. Tako će butelja vina i programska knjižica s potpisima tima iz ovog hit-mjuzikla, uz brojne druge predmete prijatelja udruge, biti do 16. prosinca ponuđeni na prodaju na Facebook stranici Udruge, a prikupljeni novac upotrijebit će se za kupnju hrane, sredstava za zaštitu od nametnika i sličnih proizvoda, koji su čovjekovim četveronožnim prijateljima u prihvatilištima u ove zimske dane prijeko potrebni.

Izvođači Damir Kedžo, Dunja Fajdić, Marija Kolb, Antonia Barišić i mnogi drugi, uz autora Ladislava Prežigala te  članove produkcije i kreativnog tima, stavili su svoje potpise na ove predmete koje možete pogledati i za njih licitirati na Facebook stranici:  https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.457565354353050&type=1. Na stranici su objavljena i sva pravila aukcije.

Udruga plava šapa inače iza sebe ima niz besplatnih predavanja i radionica za udomitelje i volontere, a također besplatno savjetuju ljude koji su udomili pse s problemima u ponašanju te im tako pomažu. „Sudjelujemo na radionicama namjenjenima djeci, sklanjamo mace i pse s ceste te ih, nakon liječenja, udomljavamo, pomažemo drugim udrugama na način da skupljene donacije prosljeđujemo onima kojima najviše trebaju, a pokrenuli smo i akciju ‘Plavi mašlek’ kojom skrećemo pažnju na pse koji traže dom i tako potičemo udomljavanje. Osmislili smo i inicijativu Volonteri za penziće kroz koju timovi (vodič i pas) odlaze u Domove umirovljenika kako bi se korisnici koji vole životinje mogli družiti s njima“, rekla je Snježana Belančić iz udruge „Plava šapa“.