Udruga DAR-MAR u Napretkovom kulturnom centru održala humanitarnu prodaju božićnih ukrasa

Udruga DAR-MAR u Napretkovom kulturnom centru održala humanitarnu prodaju božićnih ukrasa
Foto: Mario MIlošević

Protekloga tjedna u Napretkovom kulturnom centru održana je humanitarna prodajna izložba božićnih ukrasa nastalih suradnjom Srednje škole – Centar za odgoj i obrazovanje, te Doma za starije osobe Trešnjevka zajedno s djecom Dječjeg vrtića Montesori.

Ukrasi su nastali vrijednim oblikovanjem različitih šumskih plodova prikupljenih na učeničkim izletima, gipsa, stiropora, tkanine i drugih prikladnih materijala za izradu ukrasa. Više generacija koje su se okupile oko zajedničkih ideja, uložili su svoj trud, vrijeme i znanje da bi obradovali vas i ujedno pomogli svojim siromašnim prijateljima.

Udruga DAR-MAR u Napretkovom kulturnom centru održala humanitarnu prodaju božićnih ukrasa
Foto: Mario MIlošević

Školska zadruga DAR-MAR već nekoliko godina na ovaj način razvija kreativnost kod učenika s posebnim obrazovnim potrebama, stvara osjećaj za pomoć slabijima i pomaže njihovom uključivanju u društvo. Suradnja s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak krenula je spontano, a dobre vibracije stvaraju neke nove ideje i za buduću suradnju.

Ako želite svoje najmilije razveseliti unikatnim proizvodima koje su izradili učenici, volonteri i nastavnici škole, posjetite ih na nekom od njihovih štandova ili još bolje, pozovite ih da budu vaši gosti.

Sredstvima prikupljenim prodajom božićnih ukrasa pomažete zadruzi DAR-MAR, pri osiguravanju sredstava za pomoć siromašnim učenicima, kupnju novog materijala za rad, sudjelovanje na izletima ili sportskim natjecanjima. Kupnjom i samo jednog dara obradovat ćete sebe, one kojima ste taj dar namijenili, one koji su ga napravili i što je najvažnije, one koji će se tim novcem pomoći.

Sa malo novca možete donijeti puno radosti. Božićni blagdani se bliže i još uvijek stignete potražiti vrijedne entuzijaste Centra za odgoj i obrazovanje u Zagorskoj ulici 14 u Zagrebu ili ih pozvati na telefon 01/ 3643 210. Oni će vam se vrlo rado odazvati. Pri tome imajte svakako na umu da kupnjom proizvoda pomažete učenicima s teškoćama u razvoju. (Mario Milošević)