U Zagrebu uhićena 27-godišnja preprodavačica droge, “robu” skrivala u banci, u sefu!

Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija uhitila je 27-godišnjakinju zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “neovlaštena proizvodnja i promet drogama”. Tijekom istrage utvrđeno je da je drogu skrivala u banci!

Sumnja se da je protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljala veće količine kokaina, amfetamina i marihuane koje je potom skrivala i prepakiravala u stanu na području Novog Zagreba te drogu prevozila u osobnom automobilu marke Ford Fiesta zagrebačkih registarskih oznaka da bi potom drogu preprodavala.

Naime, zagrebački policajci su u srijedu, 16. studenog 2022. godine oko 11.55 sati u Ulici Svetog Mateja u Zagrebu uočili osumnjičenu 27-godišnjakinju koja im je tijekom daljnjeg postupanja policijskih službenika predala oko 0,55 grama marihuane pakirane u jedan plastični paketić.

Tog su istog dana policijski službenici obavili pretragu osobnog automobila Ford Fiesta zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu osumnjičene te su pronašli ukupno 5,2 grama kokaina pakiranog u devet plastičnih paketića i 5,8 grama amfetamina pakiranog u jedan plastični paketić.

Nakon pretrage osobnog automobila, policijski službenici obavili su i pretragu stana na području Novog Zagreba i pronašli ukupno 1,3 grama marihuane, 0,8 grama kokaina pakiranog u vakumirani plastični paketić, 68,4 grama amfetamina pakiranog u tri vakumirana plastična paketa kao i jedan uređaj za vakumiranje te 74 plastičnih vrećica za vakumiranje.

Nadalje, u četvrtak 17. studenog 2022. godine, policijski službenici su sumnjajući da to nisu sva mjesta gdje skriva drogu, obavili i pretragu bankovnog sefa. Njihova sumnja potvrđena je s obzirom da je u sefu pronađeno 58 grama kokaina koji je bio pakiran u četiri paketa kao i novčani iznos od 87.400 eura za koji se sumnja da je pribavljen od preprodaje droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenu 27-godišnjakinju predali pritvorskom nadzorniku i kaznenu prijavu su podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.