U Zagrebu se otvaraju četiri zanimljiva sajma – Nautika, Festival maslina, Hotel & Gastroteh i Dani lova i ribolova

U Zagrebu se otvaraju četiri zanimljiva sajma - Nautika, Festival maslina, Hotel & Gastroteh i Dani lova i ribolova
Foto: Zagrebački velesajam

U povodu 110 godina neprekinuta rada i djelovanja, Zagrebački velesajam ovu sajamsku godinu otvara s četiri komplementarna sajma, 28. Zagrebačkim sajmom nautike,  11. Sajmom Hotel & Gastroteh, Festivalom maslina te Danima lova i ribolova.

Sajmove su danas na konferenciji za novinare naajavili gradonačelnik

U Zagrebu se otvaraju četiri zanimljiva sajma - Nautika, Festival maslina, Hotel & Gastroteh i Dani lova i ribolova
Foto: Zagreb.hr
.
   
Bandić je, nakon zahvale organizatorima,  pozvao građane da u što većem broju obiđu sajmove te je najavio da se ove godine očekuje više od 30.000 posjetitelja. 

U Zagrebu se otvaraju četiri zanimljiva sajma - Nautika, Festival maslina, Hotel & Gastroteh i Dani lova i ribolova
Foto: Zagreb.hr

“Poduzetništvo je pokretač gospodarstva, a ovakvi sajmovi su veliki korak u razvoju zagrebačkoga i hrvatskog gospodarstva. Očekujemo preko 300 izlagača iz 32 zemlje koji su Zagrebački velesajam prepoznali kao mjesto na kojem se kupcima mogu predstaviti i gdje mogu ojačati mrežu svojih poslovnih partnera”, rekao je Bandić.

Dina Tomšić je istaknula da će nas ovogodišnja Nautika s više od 300 izlagača iz 31 zemlje upoznati s trendovima te da će se u čak sedam paviljona izložiti 280 plovila, uz dosad najopsežniji postav flota te uz premijerne prikaze hrvatskih brodograditelja. 

“Zagrebački velesajam će tijekom narednih pet dana biti susretište nautičara i svih zaljubljenika u more te mjesto bogate ponude plovila, izvanbrodskih motora, opreme i pribora za brodove i jahte, opreme za ronjenje i ribolov, nautičke odjeće i obuće. Osim odličnih domaćih ponuđača, na Nautici će se predstaviti najpoznatiji svjetski proizvođači plovila”, rekla je Dina Tomšić.
 
Hotel & Gastroteh, 11. Međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa, a u sklopu čega je i Festival maslina se profilirao kao središnji regionalni sajam za Ho-Re-Ca sektor.

Organizatori su pripremili niz zanimljivosti, npr. prezentacije znanja i vještina, kulinarske radionice i već tradicionalno kulinarsko natjecanje najboljih hrvatskih kuhara CRO TOP 10. Na ovogodišnjem izdanju sudjeluje 39 izlagača iz 8 zemalja. Dani lova i ribolova s 58 izlagača iz 10 zemalja su najavljeni u Paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma.
 
Sajmovi će se održati od 20. do 24. veljače u devet paviljona i u Kongresnom centru, a posjetiteljima je osiguran besplatan parking tijekom njihova trajanja.