U Zagrebu od subote jeftinije parkiranje

parkiranjeNovi Pravilnik o parkirališnim zonama, uvjetima i cijenama parkiranja u Gradu stupiti na snagu u subotu 13. srpnja, priopćio je Zagrebparking, napominjući da će njegovom primjenom cijene korištenja javnih parkirališta i garaža u organizaciji podružnice Zagrebparking biti povoljnije, a uvode se i nove usluge.

Cijena dnevnog parkiranja u javnim garažama Langov trg, Kvaternikov trg, Petrinjska, Gorica i Rebro od subote će tako biti 6,00 kn/h umjesto dosadašnjih 7,00 kn/h. Cijena noćnog parkiranja u ovim garažama biti će 3,00 kn/h umjesto dosadašnjih 4,00 kn/h. Još povoljnije biti će cijene parkiranja u javnim garažama Tuškanac i Svetice, gdje će sat parkiranja stajati 4,00 kn tijekom dana, dok će noću cijena parkiranja biti 2,00 kn/h.

Posebno je jeftinija i fleksibilnija mjesečna noćna parkirališna karta za pojedine javne garaže. Korisnici ovih pretplata, ističu u Zagrebparkingu, moći će većinu garaža koristiti vikendom cijeli dan, dakle ne samo u noćnom terminu kao što je bilo do sada. Također će umjesto do 7 sati, korisnici noćne pretplate moći u garaži ostati sve do 9 sati a vratiti se u nju već od 17 sati. Cijena ove usluge ovisi o pojedinoj garaži, a u većini slučajeva ona će iznositi 150,00 kn mjesečno.

Novost je i uvođenje cjelodnevnih i tjednih karata za parkiranje u garažama, te vrijednosnih (prepaid) kartica za svaku pojedinu garažu. Vrijednosnom karticom korisnici će se moći služiti za višekratne ulaske u garažu do isteka vrijednosti. Kupnjom kartice u vrijednosti od primjerice 450,00 kn, korisnik će moći koristiti uslugu u vrijednosti od 500,00 kuna.

Također, prilikom kupnje 4 pretplatničke karte za isti period, korisnici garaža će petu kartu moći dobiti gratis.

Od subote se mijenjaju i cijene karata na javnim parkiralištima. Vozači će umjesto dosadašnjih 10,00 kn za sat vremena u I. zoni plaćati 8,00 kn, a u II. zoni 4,00 kn. Cijena parkiranja u III. zoni ostaje nepromijenjena. Niža će biti i cijena dnevnih parkirališnih karata, koje će sada umjesto 200,00 kn u I. zoni iznositi 160,00 kn, u II. zoni umjesto 100,00 kn stajati će 80,00 kn, a u III. zoni umjesto 50,00 kn cijena za dnevnu parkirališnu kartu biti će 30,00 kn, isto kao i u IV. zoni.

Nova usluga je mogućnost kupnje parkirališne karte za javna parkirališta bez obzira na adresu prebivališta. Tako će građani biti u mogućnosti kupiti tjednu, mjesečnu ili godišnju kartu. Cijena tjedne karte u I. zoni biti će 300,00 kn a cijena mjesečne karte u istoj zoni biti će 1.200,00 kn. Za II. zonu cijena tjedne karte biti će 150,00 kn, a mjesečne 600,00 kn. Za III. zonu cijena tjedne karte iznositi će 60,00 kn a mjesečne 240,00 kn. (ZGE)