U Zagrebu će se za Dan žena održati najveći poslovni skup žena jugoistočne Europe

KONGRES PODUZETNICA: U Zagrebu će se za Dan žena održati najveći poslovni skup žena jugoistočne Europe
S prošlogodišnjeg skupa | Foto Press / Kongres poduzetnica

Pripreme za četvrti po redu Kongres poduzetnica, koji će se kao najveće okupljanje žena u biznisu jugoistočne Europe održati u Zagrebu 08. ožujka ove godine, uz dijamantnog sponzora tvrtku Gentle day Hrvatska, te pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarsta gospodarstva, poduzetništva i obrta u partnerstvu s Varaždinskom županijom i Gradom Novom Gradiškom – generalnim pokroviteljima, ušle su u finalnu fazu.

Snaga ženskog poduzetništva u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi zorno je iskazana i tijekom prijašnjih Kongresa na kojem redovito, već tradicionalno na Dan žena 08. ožujka, sudjeluje više od 500 sudionica i sudionika, a u zajedničkoj organizaciji Grada Zagreba i Ženskog poduzetničkog centra, uz svestranu i iznimno značajnu pomoć brojnih pokrovitelja, partnera iz redova jedinica lokalne uprave i samouprave te sponzora.

“Kongres poduzetnica 2019. organiziramo s ciljem potaknuti na zajednički rad i suradnju žene u poduzetništvu radi rasta i razvoja gospodarstava čije smo konstruktivni dio. Kroz brojne projekte Ženskog poduzetničkog centra (koje provodimo od svog osnutka 01. 01. 2016. godine) osigurali smo razmjene iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poduzetničkog ozračja u ovom dijelu Starog kontinenta te podizanje profitabilnosti tvrtki i obrta kojima su na čeu žena. Kruna tih naših aktivnosti svakako je Kongres poduzetnica – najveće poslovno okupljanje žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, kojega upravo finaliziramo za održavanje po četvrti puta u Zagrebu, 08. ožujka ove godine, uz brojne zanimljive sadržaje, inspirativne predavače, motivirajuće goste panela te kao i uvijek više od 500 prijavljenih već sada za uživanje u svemu što smo pripremili”, najavila je Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra.

KONGRES PODUZETNICA: U Zagrebu će se za Dan žena održati najveći poslovni skup žena jugoistočne Europe
Kongres je prilika za uručivanje nagrada najzaslužnijima | Foto Press / Kongres poduzetnica

Svi sadržaji Kongresa poduzetnica već su tradicionalno besplatni za sve sudionice i sudionike Kongresa uz prethodnu prijavu putem linka http://kongres.poduzetnica.hr/prijava/, a u sklopu najvećeg okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe održat će se i Poduzetnički sajam – na kojemu se očekuje više od 70 izlagača iz Hrvatske i jugoistočne Europe koji će predstaviti bogatstvo svojih poslovnih aktivnosti, proizvodnje ili pružanja usluga.

Na Kongresu poduzetnica ove godine će predavati ugledni stručnjaci, poduzetnice te menadžerice na teme poput koliko je žena postala mjerilo uspješnosti u poslovanju (predavača dr. Srđana Šimca, suca Visokog trgovačkog suda RH i predsjednika Hrvatske udruge za mirenje), strategiji uspješne prodaje (predavačice Gordane Kadoić, vlasnice i direktorice tvrtke Adria Corporate d.o.o.), sinergije u muško-ženskim odnosima (predavača psihologa mr. sc. Darka Sambola). Kongres donosi i četiri panela na teme: Država i učinkovito poduzetništvo, regionalne suradnje i podizanja profitabilnosti bez granica u jugoistočnoj Europi, o ženskoj diskriminaciji te muškoj dominaciji koji su mit ili realnost, te ljepoti iznutra za ljepotu izvana svake poduzetnice.

Radni dio Kongresa počinje također već tradicionalnim Business Speed Datingom kojega će voditi poduzetnica Mirjana Ivanuša iz Maribora, a pripremljena je i bogata tombola za sve sudionice i sudionike čija je glavna nagrada wellness i spa vikend za dvije osobe u slovenskom hotelu Atlantida u Rogaškoj Slatini.

Posebna “poslastica” ovogodišnjeg Kongresa poduzetnica bit će modna revija Mihaele Marković, kreativne dizajnerice pletenine, iznimno predane stvaranju visokokvalitetnih pletenih komada i to odmah nakon njezinog predstavljanja na pariškom tjednu mode.

Premijerno će na Kongresu prvi put za područje jugoistočne Europe biti predstavljen i Beauty vodič za poslovne žene autorice Antonije Tretinjak, poduzetnice iz Zagreba.

Povelju Grad / Županija prijatelj ženskog poduzetništva ove će godine dobiti: Grad Jastrebarsko, te Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija.

Povelja zahvale za poseban doprinos ženama u poduzetništvu dodijelit će se na ovogodišnjem Kongresu Mirsadu Jašarspahiću, potpredsjedniku Gospodarske komore Federacije BiH, Ani Stojić Deban, predsjednici Uprave Zagrebačkog holdinga te Ani Milić, voditeljici projekata “Dobro jutro Hrvatska” i urednici odjela mozaika HTV-a.

Komentari