U Zagrebu 16 novozaraženih, među njima četvero učenika i dvije učiteljice, 192 učenika u samoizolaciji

Sandra Šikić
Foto: Zagreb.hr

U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježeno 16 novozaraženih osoba, a na području Zagrebačke županije 9.

U Zagrebu su testiran 384 osobe, za 153 je određena mjera samoizolacije, a u odnosu na protekli dan oporavile su se 24 osobe više, izvijestili su predstavnici Stožera CZGZ.

Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja NZJZ Dr. Andrija Štampar, kazala je kako je od zaraženih njih sedmero bilo u kontaktu s prethodno oboljelima, petero ih je negativne epidemiološke anamneze, dvoje ih je “uvoz”(jedan s Kosova, a drugi iz Francuske), a za dvoje je epidemiološka obrada još u tijeku.

Također, među pozitivnim osobama su dva učenika i dvije učiteljice iz četiriju osnovnih škola, kao i dva učenika iz dvije srednje škole.

Za 145 osnovnoškolaca, 47 srednjoškolaca i tri učitelja osnovnih škola određena je mjera samoizolacije.

Šikić je kazala i da je pozitivna jedna djelatnica privatnog doma za starije osobe, a zaražena je kontaktom s prethodno oboljelom osobom.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka, 21.09.2020. do 10:00 sati evidentirane su 674 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 474 osobe, a 13 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 187 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 9 osoba (4 Grad Velika Gorica, 2 Grad Vrbovec, 2 Općina Kloštar Ivanić, 1 Općina Pisarovina).

Od 9 novooboljelih osoba 4 su kontakt prethodno oboljelih, 1 slučaj povezan je sa svadbom, dok je za 4 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 92 osobe.