U zagrebačkim vrtićima i školama koronavirusom zaraženo 49 djece i 21 djelatnik

Foto: Screenshot HRT

Iva Milardović Štimac, pomoćnica pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, rekla je jutros u HRT-ovoj emisiji U mreži Prvog da je, prema jučerašnjim podacima, u vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Zagrebu zaraženo bilo ukupno 49 djece i mladih te 21 djelatnik, a 447 djece i učenika te 54 djelatnika bilo je u samoizolaciji.

U vrtićima je zaraženo dvoje djece i osam djelatnika, a 121 dijete i 20 djelatnika je u samoizolaciji. U osnovnim školama zaraženo je 11 djece i šestero djelatnika, dok je 206 djece i 23 djelatnika u samoizolaciji, a u srednjim školama zaraženo je 36 djece i sedam djelatnika, dok ih je 120, odnosno 11 u samoizolaciji.

Napominjući da “u ovoj školskoj godini u osnovnim i srednjim školama imamo otprilike 100.000 djece, u vrtićima nešto više od 30.000”, Milardović Štimac je rekla kako ta brojka “statistički ne izgleda loše, iako bismo mi voljeli da je ona sa svakim danom sve manja”.

Pratite uživo! 🔛 🕸U mreži Prvog 🎧 analiziramo prva dva tjedna pedagoške i školske godine. Kako se odvija nastava za učenike zagrebačkih škola oštećenih u potresu? Jesu li škole spremno dočekale model C nastave za razrede koji moraju u izolaciju zbog zaraženih učenika ili učitelja? Kako se odvija provedba epidemioloških mjera u vrtićima? Urednica je Mirjana Grahovac.

Posted by HRT – HR 1 on Wednesday, September 16, 2020