U Vrbanima otvoren novi vrtić za 200 mališana, koštao je 40 milijuna kuna

U Vrbanima otvoren novi vrtić za 200 mališana, koštao je 40 milijuna kuna
Foto: Zagreb.hr

Prioriteti Grada Zagreba su demografska obnova, znanje i obrazovanje, a upravo s obrazovanjem krećemo od najranije životne dobi, rekao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na otvaranju novoizgrađenog dječjeg vrtića “Sunčana” u zagrebačkom naselju Vrbani.

U novom vrtiću, za koji je kamen temeljac položen u srpnju 2019. godine, mogućnost boravka dobilo je 200-tinjak djece iz ovoga naselja. Vrijednost izgradnje i opremanja vrtića je oko 40 milijuna kuna.

Ravnateljica vrtića Jasminka Doležal zahvalila se gradonačelniku Milanu Bandiću i suradnicima na izgrađenom vrtiću, kazavši kako će on biti od iznimne važnosti biti mladim obiteljima koje su odabrale ovo naselje za svoj dom.

Novoizgrađeni dječji vrtić pruža mogućnost smještaja 200 djece u 12 odgojno–obrazovnih skupina, od čega je 8 jasličkih i 4 vrtićke.

Uz prostore za dnevni boravak djece i središnji prostor za igru, izgrađeni su i svi popratni prostori kao što su kuhinja, prostori za administraciju, prostorija višestruke namjene, sanitarni čvorovi te drugi potrebni prostori, a svaka od 12 odgojno–obrazovnih skupina ima i svoj izlaz na terasu.