U Velikoj Gorici održana svečana akademija u povodu Dana grada

Foto: Dražen Kopač / Zagrebačka županija

Svečanom akademijom na kojoj su zaslužnima uručena javna priznanja Grada, Velika Gorica je danas obilježila predstojeći blagdan sv. Lucije – 13. prosinca, ujedno i Dan grada.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovao predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak. Čestitao je gradskoj vlasti na onome što radi za dobrobit građana.

“Prije par dana ste donijeli proračun za 2021. ‘koji razmišlja’ o svim segmentima društva. U realizaciji vaših planova i dalje ćete imati pomoć Županije”, rekao je Čičak, izdvojivši dva projekta koja se u Velikoj Gorici realiziraju sredstvima Županije.

“Ulažemo u školstvo. U energetsku obnovu zgrade srednjih škola 30 milijuna kuna, pola iz EU fondova, pola iz proračuna Županije. Ono što nas čeka je ulaganje u strukovnu školu kroz projekt centra kompetentnosti”, rekao je Čičak. Naglasio je i da se jučer (10. prosinca; op.a.) donesenim proračunom Zagrebačke županije za 2021. razmišlja o razvoju svih njezinih dijelova, posebno ruralnoga prostora.

“U proračunu ima puno toga dobroga i za Veliku Goricu. Za projekte gradova i općina predvidjeli smo 27 milijuna kuna”, istaknuo je Čičak.

Kraćim govorima prisutnima su se također obratili predsjednik Gradskoga vijeća Velike Gorice Neven Karas, obnašatelj dužnosti gradonačelnika Ervin Kolarec i izaslanik predsjednika Sabora i predsjednika Vlade RH Krunoslav Katičić.

Povelja Grada Velike Gorice za životno djelo uručena je Miljenku Rojcu.