U stanu na Trešnjevci zatočio 22-godišnjeg Slovenca, zlostavljao ga i izgladnjivao

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “protupravno oduzimanje slobode” na štetu 22-godišnjeg državljanina Republike Slovenije, priopćila je PU zagrebačka.

“Sumnja se da je osumnjičeni u kolovozu 2022. godine putem društvene mreže stupio u kontakt s oštećenim 22-godišnjakom te mu se lažno predstavio kao specijalist za katastrofe, a ujedno i kao osoba s nadnaravnim moćima. Prouzročivši znatiželju oštećenog, prema prethodnom dogovoru, 9. siječnja 2023. godine u večernjim satima, sumnja se, osumnjičeni se sastao s oštećenim na području grada Zagreba, a zatim su zajedno otišli u stan osumnjičenog na području Trešnjevke. Na navedenoj adresi, sumnja se, osumnjičeni je od tada neprekidno pa sve do 7. veljače 22-godišnjaka držao zatvorenim u stanu, ograničavajući mu slobodu kretanja, pri čemu mu je često uskraćivao hranu te ga verbalno zlostavljao”, stoji u priopćenju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto posebno izvješće.