U slavu kraljice cvijeća, Festival ruža u Velikoj Gorici

ruzeRuže su u punom cvatu. Gradice s prekrasnim ružama u različitim bojama krase velikogoričke javne površine i brojne okućnice.

To je, ističe Turistička zajednica Velike Gorice, znak da je došlo vrijeme je za Festival na kojem slavimo ružu, kraljicu među cvijećem i zabavljamo se kroz različite programe.

U subotu i nedjelju, 8. i 9. lipnja, u Velikoj Gorici održat će se Festival ruža na kojem će se naći će se po nešto za sve, od 9 do 99. (Prvotno je bilo planirano održavanje festivala 1. i 2. lipnja, ali je zbog izrazito loše vremenske prognoze za ovaj vikend, donesena odluka o odgađanju za tjedan dana.)

Na pozornici u Parku dr. Franje Tuđmana odvijat će se bogat kulturno zabavni program, uz puno gostiju iz svih dijelova Hrvatke.

U Suboti od 10:00 do 20:00 održat će se Festival plesa VG Dance&Roses, a u 20:30 je na programu koncert Ruže pjevaju koji će posjetiteljima omogućiti da dožive ljepotu ženskog pjevanja kroz hrvatske regije. Nastupaju ženske klape, vokalni sastavi i solistice. U slučaju kiše koncert će se održati u Dvorani Gorica.

Nakon toga, u 21.30 nastup grupe Baby Blue.

U nedjelja zabavni program također počinje u 10:00, a redom su predviđeni sljedeći sadržaji: Good vibration – obiteljski hip hop; Besplatne plesne radionice i predavanja, DJ; Grafiteri inspirirani ružičastim mislima; Oslikavanje tijela motivima ruža; Warehouse Skate Session-druženje i prezentacije skejtera… U 17:00 je Festival folklornog stvaralaštva “Mi smo djeca vesela”.

U živopisnim turopoljskim drvenim kućicama organizirat će se prodajna izložba suvenira i drugih obrtničkih proizvodima s motivima ruža te prodaja ruža iz kolekcije Hrvatskih ruža Josipa Rogina.

festival-ruza