U školi prilagođenoj osobama s invaliditetom uručena uvjerenja novim ZAGREBAČKIM PČELARIMA

Inkluzivna pčelarska škola
Foto: Zagreb.hr

U Sveučilišnome kampusu Borongaj, polaznicima Inkluzivne pčelarske škole za konvencionalno i ekološko pčelarstvo danas su gradonačelnik Milan Bandić i Mirjana Dobranović, predsjednica Udruge za promicanje istih mogućnosti, uručili uvjerenja s kojima i službeno postaju pčelarice i pčelari.

Gradonačelnik Bandić, i sam pčelarski entuzijast, čestitao je polaznicima i zaželio im je uspješan rad u ovome rastućem gospodarskom ogranku. Istaknuo je kako ovaj projekt osobama s invaliditetom pruža višestruke šanse, od iznimno korisnog hobija do rada i zapošljavanja.

“Grad Zagreb niz godina pokazuje sustavnu brigu za osobe s invaliditetom, a kao primjer mogu navesti polaznika školske godine 2015./2016. kojemu je upravo Grad pružio financijsku potporu za edukaciju. Danas ima obiteljsko gospodarstvo za proizvodnju i prodaju meda na Krku. Najljepši dio mog posla je kada nekomu uspijemo pomoći u stjecanju znanja i vještina koje su preduvjet za samostalan život, što je i svrha ovog projekta”, rekao je gradonačelnik.

“Škola je prilagođena osobama s invaliditetom, a koje također pohađaju edukaciju. Nadalje, svim polaznicima pruža opsežnu edukaciju o modernim pčelarskim metodama i usavršava njihove vještina za uspješan pčelarski obrt”, objasnila je Mirjana Dobranović.

Inkluzivna pčelarska škola za konvencionalno i ekološko pčelarstvo, a koju vodi umirovljeni profesor Agronomskog fakulteta Nikola Kezić, počela je s radom 2015. radi zapošljavanja i stvaranja novih hobističkih mogućnosti, naročito kod osoba s invaliditetom i kod starijih osoba.

U prvoj godini školu je završilo sedam, a u drugoj pet osoba s invaliditetom.

Komentari