U sklopu obilježavanja Dana općine Gradec otvoren novi dječji vrtić

Foto: Zagrebačka županija

Europskim sredstvima, osiguranima kroz Program ruralnog razvoja RH, te sredstvima proračuna Općine Gradec, kao i sufinanciranjem Zagrebačke županije, u Gradecu je sagrađen dječji vrtić “Din-Don”, za stotinjak djece.

U prigodi Dana ove općine, prigodno su ga otvorili saborski zastupnik i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije, ujedno i izaslanik župana, Mato Čičak i načelnica Gradeca, ujedno i potpredsjednica Županijske skupštine, Ljubica Ambrušec.

Vrijednost mu je 9,2 milijuna kuna, od čega na europska sredstva otpada 7,4 milijuna. S radom će početi nakon što se osnuje predškolska ustanova, a zgrada vrtića dobije uporabnu dozvolu.

“Vrtić je prava stvar za svaki grad i općinu. On omogućuje ljudima da ostanu živjeti u svojoj sredini, ali omogućuje i nova doseljavanja. Zahvaljujući Vladi RH u Hrvatskoj se, kroz Mjeru ruralnog razvoja gradi više od stotinu vrtića, njih osam na području Zagrebačke županije“, rekao je Čičak. Govorio je i o suradnji Županije s gradovima i općinama, rekavši da se kod planiranja proračuna vodila briga kako financijski pomoći jedinicama lokalne samouprave, posebno onima u rubnim, ruralnim krajevima. „Dodijelili smo 27 milijuna kuna za projekte gradova i općina, to je put kojim ćemo ići i ubuduće”, poručio je Čičak.

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća, općinska načelnica Ljubica Ambrušec rekla je da je i sretna i zadovoljna jer su realizirani svi projekti “zadani kroz strategiju razvoja općine”.

“Uz veliki trud i napor, uz angažman čelnih ljudi Općine i podršku naših mještana, učinjeno je i više od plana, ali još uvijek nedovoljno. Na sve načine skrbimo za našu općinu kako bi ona bila što razvijenija, a sve s ciljem da stanovnicima osiguramo kvalitetniji život. Uz naše projekte, tome će svakako pridonijeti i novosagrađena pruga Gradec-Žabno, drugi trak pruge Dugo Selo-Križevci i gradnja vodovoda u sklopu projekta RVS Zagreb-istok. Samo s puno rada, no prije svega zajedništvom, možemo napraviti sve!”, poručila je načelnica Ambrušec.

Komentari