U pripremi izložba “Sarajevo Samoboru: Prijateljstvo koje traje”

“Sarajevo Samoboru: Prijateljstvo koje traje”, međunarodna izložba unikatnog nakita i slika autora Adina i Mije Hebib, bit će otvorena u ponedjeljak, 13. siječnja u Maloj dvorani Galerije Prica, s početkom u 19:00 sati.

adin-hebib
Adin Hebib izložit će dio slika iz ciklusa “Stari most”, a Mia Hebib nakit iz ciklusa “The Brass Band” (Limenjaci) i “Mostar” – medaljon koji je posvetila svojem rodnom gradu.

Povodom obilježavanja Noći muzeja, u petak, 31. siječnja od 22 sata u Galeriji Prica Adin Hebib održat će performans “Akt u ateljeu”.

Međunarodna izložba akademskog slikara i jednog od najnagrađivanijih bosanskohercegovačkih umjetnika Adina Hebiba i njegove kćeri Mie Hebib poznate dizajnerice unikatnog nakita koja već trinaest godina radi u New Yorku organizirana je u Samoboru iz emotivnih razloga koji i objašnjavaju sam naziv izložbe.

“Izložba pod nazivom ‘Sarajevo Samoboru: Prijateljstvo koje traje’ jer nikada ne mogu zaboraviti što je za mene učinio moj veliki prijatelj Krešimir Devčić kada sam, 1993. godine, izašao iz ratne BiH. On i njegova porodica podržali su mene i mnoge umjetnike, primili su nas u svoj dom. To se ne zaboravlja. Stoga oni imaju posebno mjesto u mom životu i na ovaj način im se želim odužiti, a koji je bolji način no izložbom u gradu u kojem oni žive”, riječi su samog umjetnika Adina Hebiba

Izložba ostaje otvorena do 9. veljače 2014.