U ponedjeljak 30.000 kućanstava u Novom Zagrebu ostaje bez tople vode

Foto: HEP Toplinarstvo

Zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže, u ponedjeljak, 11. kolovoza u 6 sati ujutro bit će obustavljena opskrba toplom vodom za sve potrošače HEP-Toplinarstva na području Novog Zagreba.

Kako je priopćeno iz HEP-Toplinarstva, Ponovna uspostava opskrbe toplom vodom za potrošače u naseljima Središće, Zapruđe, Sopot, Siget i Trnsko predviđena je za srijedu, 13. kolovoza ujutro, a za potrošače u naseljima Utrine, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec istog dana u večernjim satima. Bez tople vode bit će približno 30.000 kućanstava.

U navedenom periodu EP-Toplinarstva će u naselju Zapruđe provoditi sanaciju magistralnog vrelovoda u Ulici Damira Tomljanovića Gavrana te radove u šahtu na Meštrovićevom trgu.

Iz Hep Toplinarstva dodaju kako su ovi radovi nastavak višegodišnje revitalizacije centralnog toplinskog sustava grada Zagreba, a provode se s ciljem sprečavanja kvarova i puknuća na toplinskom sustavu, kako bi se omogućila pouzdana i kontinuirana opskrba toplinskom energijom za vrijeme trajanja ogrjevne sezone.

Opskrbu potrošača u novozagrebačkim naseljima nije moguće organizirati alternativnim putem, napominju iz Hep-Toplinarstva te dodaju da će zbog toga uložiti maksimalne napore kako bi prekid opskrbe toplinskom energijom bio što kraći.

Potrošače koji zbog radova neće imati toplu vodu, mole za strpljenje i razumijevanje.