U Ozaljskoj ulici otvoreno Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja

U Ozaljskoj ulici otvoreno Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu ravnateljice Doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja Duga Željke Barić simboličnim presijecanjem vrpce otvorio je novi prostor Savjetovališta u prizemlju zgade u Ozaljskoj 93,  te na 2. katu Tretmanski centar za počinitelje nasilja u obitelji.

“Danas otvaramo drugo savjetovalište u sastavu Doma Duga za građane koji imaju  problem s nasiljem u svojoj obitelji. Savjetovalište  koje se nalazi u Ninskoj 10, u Domu zdravlja Sesvete i dalje nastavlja sa radom dva puta tjedno – utorkom i četvrtkom, dok će ovo na zapadnom dijelu grada raditi ponedjeljkom srijedom i petkom  od 16,30 do 19,30 sati”, istaknula je ravnateljica Barić. 

“Tretmanski centar koji se nalazi na 2. katu, postoji već 10 godina, ali do sada se nalazio na drugoj lokaciji u centru grada u Trenkovoj 7, a namijenjen je počiniteljima nasilja koji su osuđeni i moraju dolaziti na psihosocijalni tretman”, dodala je ravnateljica.

Oba prostora u Ozaljskoj dostupna su osobama s invaliditetom. Zbog velike potrebe za pravnom pomoći, petkom će u centru biti dostupan i odvjetnik kako bi odgovorio na sva pitanja žrtvama nasilja.

“Ponosni smo na rad naše Duge koja pomaže našim sugrađanima koji se susreću s nasiljem u obitelji, ali volio bih da nemamo potrebe za otvaranjem novih savjetovališta”, rekao je Bandić te poručio svima da ne iskaljuju svoj bijes na slabijima od sebe.

Komentari