U OŠ Izidora Kršnjavoga otvorena obnovljena sportska dvorana

U OŠ Izidora Kršnjavoga otvorena obnovljena sportska dvorana
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je, u društvu dvoje prvašića, otvorio  kompletno obnovljenu sportsku dvoranu OŠ Izidora Kršnjavoga.

Zahvalivši svima koji su sudjelovali u obnovi sportske dvorane koja je od izuzetne važnosti za učenike koji svakodnevno vježbaju i treniraju u njoj, gradonačelnik Bandić zaželio je uspješnu školsku godinu svim učenicima i njihovim učiteljima.

Ravnateljica Škole Lidija Sosa Šimenc istaknula je da je vrlo bitno da učenici steknu navike zdravog življenja, a jedna od njih upravo je bavljenje sportom i tjelovježbom. 

U OŠ Izidora Kršnjavoga otvorena obnovljena sportska dvorana
Foto: Zagreb.hr

“Dugi niz godina naši učenici postižu odlične rezultate na brojnim sportskim natjecanjima, a gotovo svi učenici uključeni su u barem jednu sportsku aktivnost”, rekla je ravnateljica te dodala da im učitelji i profesori daju veliku podršku i maksimalno izlaze u susret. 

“Sigurna sam da će rezultati biti još i bolji sada kada imaju puno bolje uvjete za treniranje”, rekla je Lidija Sosa Šimenc.

Radovi na dvorani trajali su godinu dana, a ukupna vrijednost iznosi šest milijuna kuna bez pdv-a. U vrijeme radova uz prethodnu suglasnost roditelja djeca su bila na srednjoškolskom igralištu, a tijekom zimskog perioda organizirana su im predavanja o zdravom življenju, sportskim navikama i sportskoj kulturi.

Škola broji 560 učenika u 24 razredna odjela u matičnoj školi i 200 učenika u 8 razrednih odjela u Školi u bolnici Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj te 16 učenika u Klinci za tumore u Ilici.

Komentari