U NEDJELJU SPEKTAKL NA BUNDEKU: Navijački vatromet za hrvatsku nogometnu reprezentaciju!

Festival vatrometa
Foto: Press

I ove će godine Međunarodni festival vatrometa ukrasiti nebo nad Zagrebom. U pirotehničkim krugovima Festival vatrometa na Bundeku priznat je u svijetu i vjerovali ili ne postoje već liste čekanja  za ekipe koje bi voljele sudjelovati na njemu.  

Ovogodišnji festival bit će obogaćen navijačkim vatrometom koji je posvećen dobrim igrama naše nogometne reprezentacije u Rusiji!

Festival vatrometa pretvorio se u odlični turistički proizvod, kojega prati ogroman broj građana, kao i turista, i svake godine pogleda ga više od 30000 ljudi. Jedna od najposjećenijih manifestacija i ove godine je pripremila čarobna svjetlosna iznenađenja, koja će zasigurno oduševiti publiku svih uzrasta.

Mjesto događanja je obala Save uz jezero Bundek, gdje će se od 29. lipnja do 1. srpnja okupiti najbolji i najmaštovitiji svjetski priznati pirotehničari, te prirediti zabavu za pamćenje, pokazati svoje umijeće i zagrebačko nebo osvijetliti sa tisućama projektila .

Ove godine održava se po 18. put, a na dosad održanih 17 festivala nastupili su renomirani svjetski izvođači vatrometa iz brojnih država – Njemačke, Kine, Austrije, Poljske, Finske, Estonije, Češke, Rusije, Litve, Slovačke, Mađarske, Italije, Rumunjske, Filipina itd.

Ovoga puta predstavit će nam se tri vrhunske ekipe koji imaju zavidan svjetski rejting. To su kompanije koje su već osvojile mnoge  međunarodne festivale :  “Bolshoy Prazdnik”, ruski majstori oslikavanja neba, Fire Event iz Austrije, poznati po svojoj fascinantnoj koreografiji i prikazivanju neba u obliku čarobne vatrene kulise,  te HC Pyrotechnics – Belgija, koji su se već prije 4 godine predstavili zagrebačkoj publici, a poznati su po svojoj strasti bojanja neba, te kao pravi umjetnici  spajaju  tradicionalni barok s daškom moderne tehnologije.

Zasigurno očekuju nas pravi piromuzički showovi!

Vatrometi se ispucavanju u skladu sa muzikom, a ono što je zanimljivo sve tri ekipe će imati prve dvije minute zadanu temu-pjesmu iz zagrebačkog podneblja.

I ove će godine tri ekipe predstaviti svoje umijeće spektakularnim 10-minutnim vatrometima, koji će obuhvatiti nebrojene projektile. Riječ je o posebno osmišljenim vatrometnim predstavama u kojima je uspucavanje vatrometa sinhronizirano s glazbenom podlogom. Ovakva ispucavanja pored velikog iskustva zahtjevaju razumijevanje pirotehnike i moderne računalne tehnologije, koja se koristi za regulaciju i ispucavanje vatrometa.

Sam domaćin Mirnovec Pirotehnika ima već zavidnu karijeru i do sada su izvodili vatromete širom svijeta (Montreal-Canada, Berlin-Njemačka, Moskva-Rusia, Kaliningrad-Rusia, Macao-China, Pohang-Korea, Hanover-Njemačka, Varshava-Poljska, Courchavel-Francuska, Rim-Italija, Muscat-Oman. Valeta-Malta, Vilinus-Litva), a ono što je zanimljivo je da su angažirani i na turneji  Enrigue Iglesiasa i trenutno rade efekte na njegovim koncertima Lisabonu i Kopenhagenu.

Tijekom sva tri dana festivala osiguran je i šarolik glazbeni program i zabavni sadržaj za sve uzraste i ukuse: za djecu se svakoga se dana u 22 sata priprema ‘dječiji  vatromet’, a tu je i veliki lunapark, bogata gastro ponuda te puštanje lanterni za pomoć udrugama Krijesnica i Veliko srce malom srcu. U proteklih pet godina prikupljeno je i predano  spomenutim udrugama oko 600.000  kuna!

U petak 29. lipnja  festival će otvoriti ekipa iz Rusije “Bolshoy Prazdnik, a u glazbenom dijelu nastupiti će Jura Stublić i grupa Film.

U subotu 30. lipnja predstavit će se ekipa  iz Austrije “Fire Event“ i u muzičkom dijelu Najbolji hrvatski tamburaši.

U nedjelju 1. srpnja nastupaju majstori vatrometa iz Belgije, “HC Pyrotechnics”, i “Mirnovec Pirotehnika”, dok će u muzičkom dijelu nastupiti Jasmin Stavros.

No, osim redovnog rasporeda tu je i jedna poslastica – navijački vatromet (vatromet koji će se ispucavati u ritmu navijačke muzike) posvećen dobrim igrama naše nogometne reprezentacije u Rusiji.

Ovaj spektakl odigrava se povodom utakmice Hrvatska – Danska, pa je za posjetitelje organizirano i gledanje utakmice  na velikom screenu 4×2 m.

Gledatelji če elektronskim glasovanjem odabrati pobjednika festivala (između tri inozemne ekipe), dok ekipa Mirnovca  neće biti u konkurenciji.

Ulaznice za festival po cijeni od 15 kuna za petak i  subotu, te 25 kuna za finale u nedjelju moći će se kupiti na ulazu na Bundeku.