U nedjelju se održava UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza 2019.

U nedjelju se održava UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza 2019.
Foto: Zagreb.hr

U Zagrebu će se u nedjelju, 8. rujna održati UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza. Cilj utrke, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva, je osigurati sredstva za nabavku opreme za rodilišta i bolji početak života za najmlađe.

Najavljujući ovu utrku, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević istaknula je kako se utrka održava u godini u kojoj se obilježava 30. obljetnica potpisivanja UN-ove Konvencije o pravima djeteta.

“Organizacija ovogodišnje utrke, kao i onih prethodnih, ne bi bila moguća bez podrške Grada Zagreba i njegovih građana koji su uvijek na strani majki i njihove djece”, kazala je predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Regina Castillo te je najavila kako će se dječja utrka održati na Trgu kralja Tomislava s početkom u 10,00 sati, dok će se utrke na 5 i 10 kilometara za rekreativne i profesionalne trkače održati u 18,30 sati sa startom na Trgu Eugena Kvaternika.

“Ovo je rekordna godina za nas, jer se za utrku prijavio najveći broj sudionika dosada. U dječjoj utrci sudjelovat će 410 djece, dok se za rekreativnu i profesionalnu utrku prijavilo više od 2100 odraslih”, kazala je Regina Castillo.

Komentari